2024. július 18., csütörtök

Az erdő meséje

A szabadkai Gyermekszínház bemutatója
Az előadás a boldogságkeresésről szól

Ma este 6 órai kezdettel mutatja be a szabadkai Gyermekszínház Az erdő meséje című előadását a Kosztolányi Dezső Színházban, a röprízre holnap délelőtt 10 órakor kerül sor.

Mindkét előadásra csak meghívóval lehet bejutni, az októberi előadások még egyeztetésre kerülnek a Kosztolányi Dezső Színházzal. A gyermekszínház részéről is szokatlanul komoly előadást főleg nagyobb gyerekek számára ajánlják, mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Árokszállási Márta színművésznő. A színdarabot Wass Albert könyve alapján Gyarmati Kata írta és Puskás Zoltán rendezte.

– A mese üzenete bennünk van, de mára elfelejtettük, mivel a mai világban az érzéseink kikopófélben vannak. A boldogságkeresésről szól, a látásról, ami segítségével felismerjük azokat a dolgokat ami ellen küzdünk, amik fájnak, de nem merjük őket bevallani. Az egyén önmegvalósításáról, illetve önmegkereséséről szól a színdarab. Első alkalommal dolgozom a Gyermekszínházzal, nekem is új tapasztalat, aminek örülök, mert nagyon tehetséges és kreatív színészekkel dolgoztam együtt – nyilatkozta Puskás Zoltán rendező.

– Örömmel fogadtam a felkérést. Nagyon jól esett, hogy nem felejtettek el és úgy gondolják, hogy én is hozzá tudok tenni az előadás sikeréhez. Úgy gondolom az ember érik, és én megértem a szerepemhez. A darab kiváló, Puskás Zoltánnal pedig nagyon jó volt dolgozni, mert maximalista és szerintem sikerre viszi az előadást – mondta Szabó Ferenc nyugalmazott színész a tegnapi sajtótájékoztatón.

Az előadás szereplői: Gál Elvira (Erdő angyala), Gregus Zalán (Fiú), Szűcs Hajnalka (Boszorkány), Szabó Ferenc (Nagyapa, A vénség), Szloboda Tibor (Az Úr, A gazdag, A kőtörő), Budanov Sloboda Márta (Szegény asszony, Tündér), Kocsis Endre (Öreg csönd, Lakatos), Fridrik Gertrúd (Tündér) és Vörös Imelda (Tündér). Színpadi mozgás: Bicskei István. Jelmeztervező: Janovics Erika. Zene: Erős Ervin.