2024. július 18., csütörtök

Sugar Blue Nagykikindán

A blueszene világsztárja holnap a Zenei Napokon lép fel

Minden városnak megvannak a maga helyi rocklegendái, akik életük java részét a lokális könnyűzenei élet fellendítésére fordították. Nagykikindán ez a személy a fiatalon elhunyt Balázs Géza-Gari, a Pony Express elnevezésű country zenekar bőgőse volt, akiről minden évben a Nagykikindai Zenei Napokon emlékeznek meg barátai, zenésztársai a Nagykikindai Dzsessz Egyesület szervezésében.

Most csütörtökön, pénteken és szombaton rendezik meg a rockzenei rendezvénysorozatot, amelynek idei sztárvendégeként a szájharmonika-virtuóz Sugar Blue lép fel a fesztivál első estéjén 10 órától a nagykikindai Népszínházban. Előtte 8 órától az újvidéki Pro-rock zenekar koncertjén vehetnek részt a rockzene kedvelői.

Sugar Blue 58 évvel ezelőtt, New York Harlem negyedében látta meg a napvilágot. A Rolling Stones Some Girls albumán található Miss You című sláger szájharmonika-szólóját ő játsza. Ezt követően közreműködött még a „Gördülő kövek” több albumán is. Első zenekara a Blue's Star volt, amelynek albuma 1985-ben kiérdemelte az egyik legnevesebb könnyűzenei díjat, a Grammy-t. Ezt követően olyan zenészekkel együtt is koncertezett, mint Willie Dixon, Stan Getz, Frank Zappa, Bob Dylan stb. Sugar Blue egyébként pontosan egy évvel ezelőtt, a zentai Mojo Klub bluesfesztiválján nyűgözte le fergeteges játékával a környékbeli rockzene kedvelőit.