2024. július 19., péntek

Magyaros ízek az EXIT-en

MÁTÓL JEGYEK ELŐVÉTELBEN

A július 10-e és 13-a között megrendezésre kerülő Exitre mától lehet elővételben megvásárolni a belépőjegyeket. Június 23-ig a jegyek ára a négy napra 5490 dinárba kerül, ezt követően 7790 dinárba. A belépőjegyek kizárólag az Erste Bank kirendeltségeiben szerezhetők be.

Az idei fesztiválon több magyar, illetve magyar vonatkozással is rendelkező zenekar lép fel a péterváradi erődben.

A nagyszínpadon a jugoszláv új hullám és punkzene kultikus zenekara, a Pekinška Patka tér vissza 27 év szünet után. A zenekar eredeti dobosa Pihler László volt, s kevesen tudják, hogya zenekar hatására jött létre a Magyarországon nem kevésbé kultikus CPG együttes is, amelynek több dalát is az újvidéki punkerek ihlették (A szerb, Pekingi kacsa stb.)

Ugyanakkor a világzenét népszerűsítő NIS World Music Stage a rendezvény szinte mindegyik napján lehetőséget ad egy magyar fellépő számára. A sort július 10-én a zentai származású, Hollandiában játszó Laki Ákos nyitja Laki Latino elnevezésű zenekarával, 11-én a budapesti Pannonia All Stars Ska Orchestra koncertjét élvezhetjük, július 12-én pedig a BeshoDrom zenekar lép fel az újvidéki fesztiválon.