2024. július 19., péntek

Zentai kiadók a Könyvhéten

Zentáról két kiadó, a zEtna és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet együtt mutatják be új kiadványaikat a Budapesten június 5-e és 9-e között megrendezé

A zETna internetes folyóirat hat kiadvánnyal rukkol elő a magyarországi könyvünnepre – tudtuk meg Beszédes Istvántól, a folyóirat moderátorától s a kiadó vezetőjétől, aki egyben elmondta, hogy az idén többségben lesznek a verseskötetek. Budapesten bemutatják Tóbiás Krisztián és Szögi Csaba második verseskötetét vasjani, illetve Korai orgazmus címmel, de Csorba Béla Orális élvezetek és Szegedi-Szabó BélaAzúrpajzs című kötete is jelen lesz a rangos rendezvényen.

A zEtna kínálata közt szerepel még Verebes Ernő: Árnyak a tetőtérben és Tolnai OttóGrenadírmars című prózakötete is.

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet három kiadvánnyal: Cs. Simon István: Udvaros az enyészetben, Papp Richárd szerkesztésében megjelent Délvidék/ Vajdaság. Társadalomtudományi tanulmányok és Faragó ÁrpádNem sírt ásunk, hanem fundamentumot. Töredékek a délvidéki magyar műkedvelő színjátszás múltjából és jelenébőlcímű kötetével mutatkozik be a könyvhéten.

A Könyvhéten történő dedikálásokat illetőleg június 7-én, szombaton a Vörösmarty Téren 15 órától Tóbiás Krisztián dedikálja verseskötetét, 16 órától pedig Tolnai Ottóval és Verebes Ernővel találkozhatnak az irodalomkedvelők. 17 órakor Csorba Béla és Szegedi-Szabó Béla dedikálja kötetét, 18 órától pedig Papp Richárddal találkozhatnak a Vörösmarty Téren. Másnap, június 7-én 17 órától pedig Papp Richárd és Szegedi-Szabó Béla dedikál az érdeklődőknek.