2024. július 17., szerda

KORTÁRS MŰVÉSZETI SPEKTRUM

3. BBB – BESZÉLJ HOZZÁM!

A rövidfilmek regionális fesztiválja, a Balkans Beyond Borders ma kezdődik és szeptember 22-ig tart az albán fővárosban. A harmadik alkalommal megrendezett tiranai filmfesztivált ezúttal a többnyelvűség és a kommunikáció témájának szentelték. A bemutatkozó fiatal alkotók Beszélj hozzám! mottóval készítették el műveiket.

A fesztivál programja három részből tevődik össze: a versenyjellegű vonulat mellett német rövidfilmekből is vetítenek egy csokorra valót, de láthatja a közönség a fesztivál két partnerfesztiválján szerepeltetett alkotásokat is.

A BELGRÁDI FILHARMÓNIA 90. ÉVADA

Sanya Anastasia mezzoszoprán és Alexander Rahbari állandó vendégkarmester föllépésével veszi kezdetét ma este a Belgrádi Filharmónia 90. jubiláris évada a Kolarac Alapítvány (Kolarčeva zadužbina) nagytermében. A filharmonikus zenekar Bernstein és Mahler Jeremiás és Titán című szimfonikus művét adja elő.

A CRNJANSKI-HAGYATÉK A NEMZETI KÖNYVTÁRBAN

A belgrádi Szerb Nemzeti Múzeum bemutatja a csongrádi születésű szerb költő, író, diplomata Miloš Crnjanski hagyatékának egy részét. A ma nyíló kiállításon megtekinthető a nagy író magánkönyvtára, kéziratainak egy része, fényképei, személyes dokumentumai, rajzai, bútorai és használati tárgyai.