2024. július 17., szerda

Mégis Marinković Maca az Ifjúsági Színház élén

A Big Brother és a Farm című valóságshow-k műsorvezetőjét, Dragan Marinković Maca színművészt nevezték ki az újvidéki Ifjúsági Színház megbízott igazgatójának. Az intézmény újonnan alakult igazgatóbizottsága a kinevezést megelőzően kedden este elfogadta az eddigi igazgató, Zoran Đerić lemondását.

Đerić személyes okokra hivatkozva mondott le, de a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy lemondásában más okok is közrejátszottak, mindenekelőtt azok a körülmények, amelyek megváltoztatták a kultúra, a város és a színház helyzetét. (Emlékeztetőül: egy hónappal ezelőtt Újvidéken új hatalmi többség alakult a Szerb Haladó Párt vezetésével.)

Dragan Marinković kinevezéséről a városi képviselő testület dönthet mai ülésén. A tévésztár igazgatói ambícióiról és az új hatalommal ápolt kitűnő kapcsolatairól már hetekkel ezelőtt felröppentek hírek. A közvélemény általános felháborodását tapasztalva Marinković akkor nyilvánosan le is tett szándékáról, hogy az Ifjúsági Színház igazgatói posztjára pályázzon.

Újvidéken ez a negyedik kulturális intézmény, ahol igazgatócsere történt az utóbbi egy hétben. Míg a Városi Múzeum és az Újvidéki Kultúrközpont igazgatóját leváltották, addig a Városi Könyvtár vezetője maga nyújtotta be lemondását.