2024. július 17., szerda

Újvidéki Dzsesszfesztivál tizennegyedszer

Tizennegyedik alkalommal szervezik meg az Újvidéki Dzsesszfesztivált a tartományi fővárosban. A fesztivál főprogramja három napot ölel fel, azaz november 15-én, csütörtökön kezdődik, és 17-ig, szombatig tart, ám ezt megelőzően, már november 8-tól kezdve kiállítások, kisebb koncertek, zenei műhelyek vezetik be a világhírű zenészek és együttesek hangversenyét – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón.

November 15-én az ünnepi megnyitót követően a Vajdasági Ifjúsági Jazz Big Band lép fel, majd egy oroszországi együttes, melynek különlegessége, hogy tagjai egytől egyig gyerekek. Ezután Svetlana Palada és Aleksandar Dujin duóját követően az Omar Sosa Quartet, valamint Terence Blanchard és zenekara lép közönség elé. 16-án este nyolckor a Manfred Schoof Quintet, a Timo Lassy Band és a Randy Brecker – Franco Ambrosetti Reunion Band következik. A zárónapon a Harry Stojka Band, a Ralph Peterson Fo’tet és a Benny Golson Quartet koncertezik.

A főprogram teljes egészében a Szerb Nemzeti Színházban zajlik majd, a koncerteket követő jam sessionökre pedig a színház klubjában kerül sor. A kísérő- és bevezetőprogramok java részét az Újvidéki Kultúrközpont termeiben és az Újvidéki Rádió M-stúdiójában követhetik az érdeklődők. Ez utóbbiak ingyenesen látogathatóak, míg a főprogram hangversenyei 800 dináros napi áron vásárolhatók meg a Szerb Nemzeti Színház jegypénztárán 11 és 20 óra között.