2024. július 19., péntek

Botrány a fesztiválon

NAGYBECSKEREK

I. P., az újvidéki Szerb Nemzeti Színház (SNP) színésze kedden este a nagybecskereki Népszínházban többször megütötte D. K. fénymestert, aki könnyebb testi sérülésekkel került a helybeli kórház sürgősségi osztályára. Az incidens miatt a Vajdasági Hivatásos Színházak 60. Fesztiváljának keretében bemutatott Nasrtaji na njen život című előadás negyedórával később kezdődött. Az érintett színházban várhatólag fegyelmi eljárás kezdeményeznek az eset tisztázására, de az ügyben rendőrségi vizsgálat is indult.

Az egyik névtelenségbe burkolózó szemtanú szerint az incidens azzal kezdődött, hogy I. P. színész az előkészületek folyamán a pódiumról elmozdított egy széket, mire a világosító figyelmeztette, hogy ne tegye azt. Erre a színész azt mondta neki, hogy „hallgass el, te majom”. „Majom, aki megcsinált!” – válaszolta a fénymester. Ekkor a szemmel láthatóan ideges színész odament hozzá, és többször megütötte.

Az esetről a rendőrséget hivatalból értesítette a kórház ügyeletes nővére. A rendőrségen egyelőre csak annyit mondtak, hogy a sérült elmondta a járőrnek, hogy a helybeli színház épületében sérült meg. A fesztivál házigazdái – a nagybecskereki Toša Jovanović Népszínház illetékesei – tegnap elzárkóztak a nyilatkozatadástól, azzal érvelve, hogy az incidens szereplői az újvidéki Szerb Nemzeti Színház tagjai.