2024. július 16., kedd

Az alkotás világában

Francia, kínai és japán képzőművészeti versenyen elért díjakat vettek át a tehetséges diákok

Kedden adták át a Franciaországból, Kínából és Japánból érkező nemzetközi képzőművészeti versenyeken szerzett díjakat az EmArt Képzőművészeti Műhely növendékeinek és a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulóinak. A díjkiosztónak a szabadkai Kortárs Galéria adott otthont, ahol a gyerekek a megérkezésüket követően még mindig nem tudták, milyen díjban részesültek.

– Nagyon örülök, hogy ismételten ebben az impozáns épületben szervezhettük meg ezt a rendhagyó díjkiosztót. Három olyan nemzetközi rajzpályázatról van szó, ahova a világ számos országából, rengeteg munka érkezik be. Ezért végtelenül büszke vagyok a kis diákjaimra, amiért ilyen rangos versenyeken arany, bronz és ezüst elismeréseket szereztek – emelte ki Grubanov Martinek Emília, a 22 éves EmArt Képzőművészeti Műhely megálmodója, emellett a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanítónője, aki érdekességként hozzátette azt is, hogy nagyjából 1–1,5 évet kellett várni ahhoz, hogy a messzi távolból megérkezzenek a díjak. Kiemelte, hogy a jövőben is folyamatosan pályáznak a diákjaival, és hasonló sikerekben bíznak. A díjazottak a következők:

A franciaországi nemzetközi festészeti versenyen az EmArt Képzőművészeti Műhely növendéke, Takač Ines második díjban részesült. A kínai nemzetközi képzőművészeti versenyen az EmArt-os Crnjaković Anna és Vas Kyra bronzérmes, Perlaki Noel, a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulója pedig ezüstérmes lett. A japán nemzetközi képzőművészeti versenyen az EmArt Képzőművészeti Műhely tanulói, Dunja Kosović és Crnjaković Anna harmadik helyezést érdemeltek ki, Sebők Csáki Tiána Japán Külügyminisztérium díjban részesült, Csákány Petra, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákja pedig ezüstérmes lett.

A büszke díjazottak nagyon örültek a nyereményeiknek

A büszke díjazottak nagyon örültek a nyereményeiknek

A Japánba és a Kínába elküldött rajzok szabad téma alapján készültek, a franciaországi megmérettetésen való részvétel azonban témához kötött volt. A gyerekeknek azt kellett lerajzolniuk, hogy hogyan képzelik el a gyors csigát.

A 12 éves Sebők Csáki Tiána a Japán Külügyminisztérium díjban részesült. A számos ajándék mellett visszakerült hozzá az alkotásának nyomtatott változata is egyenesen Japánból.

– Nyolc éve vagyok EmArtos, ahol mindig jó a hangulat. Ez alatt az idő alatt sok díjat szereztem mind külföldről, mind belföldről. Nálunk az egész család rajzol, így én is átvettem ezt a szokást már kiskorom óta. Azért szeretek alkotni, mert közben el tudom engedni magam és ki is tud kapcsolni. Nagyon örülök a díjnak – hangsúlyozta Sebők Csáki Tiána.

A 11 éves Csákány Petra ezüstérmet szerzett. Mint mondta, elég sok pályázaton részt vett már, amelyeken mindig kapott valamilyen elismerést. Négy éve a rajzolás szerelmese, hiszen az alkotás megnyugtatja. A kis képzőművész nagyon boldog, amiért az ő munkája is díjat kapott.

A 14 éves Crnjaković Anna két munkája is bronzérmet nyert. Öt éve tagja az EmArtnak, de ha teheti, szabadidejében is mindig rajzol.

– Amióta az eszemet tudom, rajzolok. A tanító nénitől a négy év alatt nagyon sokat tanultam, ezért örülök és büszke vagyok magamra, hogy ilyen szép eredményt értem el. Remélem, tudom folytatni az alkotást a jövőben is – hallottuk Crnjaković Annától.

Nyitókép: Dér Dianna

Nyitókép: A büszke díjazottak nagyon örültek a nyereményeiknek