2024. július 16., kedd
Újvidéki Egyetem

Több mint 16 ezer szabad férőhely

Magyar nyelven is lehet felvételizni az újvidéki Jogi Karra

Az Újvidéki Egyetem 14 karán a 2024/2025-ös akadémiai évben összesen 16 082 szabad férőhely várja a jövendőbeli hallgatókat az alap és az integrált képzéseken. A leendő hallgatók 8417 államilag támogatott és 7665 önköltséges férőhelyre iratkozhatnak be.

Az Újvidéki Egyetem különböző fakultásaira június 10-étől 27-éig lehet jelentkezni, a felvételi vizsgákat június 20-a és július 3-a között rendezik meg. A beiratkozás július 2-tól 12-ig zajlik.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a 2024/2025-ös tanévtől kezdődően lehetővé válik a magyar nyelvű felvételi vizsga az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karán. Felvételizni szerb nyelv vagy történelem tantárgyakból lehet. Ez utóbbi tárgy esetében pedig a kar lehetővé teszi, hogy a felvételi vizsgát azon nemzeti kisebbségek nyelvén teljesítsék, amelyek Újvidék Város területén hivatalos használatban vannak, vagyis magyar, szlovák és ruszin nyelven. A felvételi vizsgát történelemből tehát a magyar diákok anyanyelvükön is letehetik. Ha valaki a nemzeti kisebbségek nyelvén akar felvételi vizsgát tenni, jelentkezéskor ezt fontos feltüntetnie.

Nyitókép: Ótos András felvétele