2024. július 21., vasárnap

Ma tartják Magyarországon a Múzeumok Éjszakáját

Ma tartják Magyarországon a Múzeumok éjszakáját. Az immár 21. alkalommal megszervezett eseményt idén "TRendben vagyunk" mottóval hirdették meg, a programsorozat kiemelt helyszíne Veszprém lesz. A szervezők országszerte több mint 440 kulturális intézményben mintegy kétezer programmal várják az érdeklődőket.

A minden évben sok százezer embert vonzó Múzeumok éjszakáján számtalan fővárosi és vidéki múzeumban szerveznek programokat, de megnyitja kapuit a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ, a SZTAKI, az Országos Levéltár, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, az Állatorvostudományi Egyetem, a hatvani Volán-telep vagy a MÁV Dombóvár-Pécs Központi Forgalomirányító Központja is.

Szegeden például szombat este az ókori Kína jegyében lesz programkavalkád. A Móra Ferenc Múzeum előtt szabadtéri programok, A Fekete Házban és a Várban pedig különleges tárlatok várnak minden érdeklődőt.

A Múzeumok éjszakája részletes programja a muzej.hu honlapon olvasható.

Nyitókép: A 19. századot megidéző, korabeli ruhákba öltözött hölgy a Magyar Nemzeti Múzeum nosztalgiavillamosán (MTI/ Hegedűs Róbert)