2024. július 19., péntek
SZEGED

Szép jó estét, Mr. Green!

Holnap, szerdán 19 órai kezdettel tekinthetik meg az érdeklődők a szegedi IH Rendezvényközpontban a Veres 1 Színház Szép jó estét, Mr. Green! című előadását, amelyben Mr. Green szerepét a Jászai Mari-díjas színész és rendező, Székhelyi József, Ross Gardiner szerepét pedig a Megasztár című tehetségkutató műsorból megismert népszerű színész és énekes, Pál Tamás alakítja.
A darab története szerint egy átlagos New York-i napon a 86 éves Mr. Green lelép a járdáról, és Ross Gardiner kis híján elgázolja autójával. A figyelmetlen irodista büntetése hat hónapnyi társadalmi munka: hetente egy alkalommal kötelezően meg kell látogatnia az idős urat, ami persze egyiküknek sincs ínyére. Az előadás ismertetője szerint az ilyen módon létrejövő kényszeres találkozások remek helyzetkomikumra adnak lehetőséget a mogorva özvegyember és a dinamikus fiatal irodista között, akiknek beszélgetései során – miközben a család, a hagyomány, a származás, a vallás és sok egyéb dolog is felmerül témaként – vita vitát követ, ezt követően azonban egyre több kóser leves kerül az asztalra, egyre több levél a postaládába, és egyre több régi titok napvilágra.

Az előadás ajánlójában foglaltak értelmében Jeff Baron díjnyertes komédiáját eddig a világ közel ötven országában már több mint ötszáz alkalommal vitték színre. A Veres 1 Színház előadását, amelynek két főszereplője Székhelyi József és Pál Tamás, fordítója Esze Dóra, látványtervezője Gedeon Boróka, rendezője pedig Molnár Kristóf, az elmúlt hónapok során Magyarország számos pontján nagy sikerrel mutatták be, most pedig Szegeden is megtekinthetik az érdeklődők.

A Szép jó estét, Mr. Green! című előadásra a belépőjegy elővételben 2900, a rendezvény napján pedig 3500 forintba került. A jegyek személyesen Szegeden, az IH Rendezvényközpontban és a Belvárosi Moziban, interneten pedig a www.ticketportal.hu oldalon vásárolhatók meg.