2024. július 18., csütörtök

Nagy érdeklődés Tagirovsky Don Quijote Second Handje iránt

Ősszel A legyező, Carlo Goldoni zenés vígjátékának bemutatója újvidéki–koperi koprodukcióban

Elkeltek a jegyek a ma, 19 órakor kezdődő bemutatóra az Újvidéki Színházban, Cervantes regényének motívumai alapján rendezett Don Quijote darabra – hallottuk a tegnapi sajtótájékoztatón Venczel Valentintól, a színház igazgatójától. A tájékoztatón Sardar Tagirovsky rendező Lénárd Róbert, a társulat művészeti vezetője és néhány színész jelenlétében elmondta: mindenki magában hordozza Don Quijotét. Legyünk azonban többször gyerekek, merjünk játszani. Engedjük meg magunknak, hogy tévedhessünk, hogy nevessünk a hibáinkon mások előtt.
Pongó Gábor színművész szavai szerint önmagunk megismerése egy életen át tartó felelősségteljes folyamat, tele különféle érzelmekkel, melyek között ott a csalódás is. Meg kell tanulni veszíteni, ami legalább annyira fontos, mint nyerni.
Az érdekes produkciót, amelynek zenéjét Katona Dávid szerezte, március 7-én és 28-án nézhetik meg azok, akiknek nem sikerült eljutni a bemutatóra.
A sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt Dragan Klarica, a koperi színházmunkatársa, beharangozták Carlo Goldoninak A legyező című darabját, a Gledališće Koper szlovén színház és az Újvidéki Színház társulatának közös produkcióját Jaka Ivanc rendezésében. A többnyelvű előadás koperi bemutatójára októberben, az újvidékire pedig a Sinergy fesztivál nyitányaként, novemberben kerül sor az újvidéki társulat négy színművésze, Sirmer Zoltán, László Judit, Huszta Dániel és Kőrösi István részvételével.