2024. szeptember 3., kedd

A kislány és a mackója

A 21. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál utolsó előadása a Budapest Bábszínház Boribon és Annipanni című produkciója volt. A gyermekek nagy kedvencei, hiszen Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Kalandjaik egészen hétköznapiak, de a történet ugyanakkor varázsos, gyermeki világba kalauzolja a nézőket. A mese főhősei befogadnak egy kóbor cicát, kiskutyával és gazdijával, Szuszival és Bencével barátkoznak, házat építenek asztal alatt, buborékokat fújnak a kádban és még nagyon sok minden történik velük. Az előadás folyamán gyakran dalra is fakadnak.

A darab a Boribon és Annipanni, Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon születésnapja, Boribon beteg, Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című kötetek alapján készült. Az előadásban elhangzó dalok a 2011-ben a legjobb gyereklemez kategóriában Fonogram-díjjal kitüntetett Boribon muzsikál című albumon jelentek meg.

A kislány és mackója bájos történetei az idősebb nézőkben felelevenítik a gyermekkort, míg a gyerekek önfeledten élvezik az izgalmas kalandokat. Az előadást Ellinger Edina rendezte.