2024. július 16., kedd
VÍZILABDA – EURÓPAI FÉRFIKUPÁK

Botlott a Recco

A férfi Bajnokok Ligája A csoportjának szerdai játéknapján a Barceloneta hatalmas meglepetést okozva, minimális különbséggel ugyan, de győzött a Pro Recco otthonában, így őrzi vezető pozícióját a tabellán. A spanyol együttes az elmúlt években egyszer sem diadalmaskodott az olasz sztárcsapat ellen, zsinórban nyolcszor szenvedett vereséget, így rendkívül hosszú szériát szakított meg. A Barceloneta védelme ezúttal emberfeletti teljesítményt nyújtott, a Recco 15 előnyéből mindössze egyetlenegyet tudott gólra váltani, ami döntő szerepet játszott az eredmény alakulásában. Elvis Fatović együttese támadásban is jeleskedett, az előnyök mellett néhány szép akciógólt is berámolt, így megérdemelten nyert. A kragujevaci Radnički újabb vereséget szenvedett, ezúttal vendéglátóként kapott ki a spliti Jadrantól, így egyre távolodik a továbbjutást jelentő negyedik helytől a táblázaton.

Férfi BL, 9. forduló, A csoport: Vouliagmeni–Olimpiakosz 6:14, Hannover–Dinamo (T) 8:10, Radnički–Jadran (S) 11:13, Pro Recco–Barceloneta 8:9. Az állás: Barceloneta 24, Olimpiakosz 22, Pro Recco 21, Vouliagmeni 13, Jadran (S) 10, Radnički 9, Hannover 3, Dinamo (T) 3 pont.

A férfi Eurokupa elődöntője két szoros mérkőzést hozott. A Vasas egygólos vereséget szenvedett a Panioniosz otthonában, így bizakodva várhatja a budapesti visszavágót. Az athéni találkozó a lefújás pillanatáig izgalmas volt, az események igazán csak az utolsó egy percben pörögtek fel. 8:7-es Vasas-vezetésnél, 43 másodperccel a vége előtt Gounasz hatalmas akciógóllal egyenlített, majd a magyar csapat tartotta a labdát az ellenfél kapuja előtt, a centerpasszért az utolsó pillanatokban nem járt kiállítás, így 4,3 másodperccel a vége előtt labdát szerzett a Panioniosz, és azonnal idő kért. A gyors támadás végén Gounasz szabaddobása beakadt Mizsei kapujába, és 1,1 másodperccel a vége előtt szerzett góllal kapott ki a magyar csapat. A másik ágon a két olaszt döntetlent játszott, a visszavágókat március 22-én rendezik.

Férfi Eurokupa, elődöntő, 1. mérkőzések: Panioniosz–Vasas 9:8, Trieste–Savona 9:9.