2024. július 16., kedd
VÍZILABDA – FÉRFI-BL

Veszélyben a Novi Beograd elsősége

A Novi Beograd vereséget szenvedett a Brescia otthonában a férfi Bajnokok Ligája B csoportjának 11. játéknapján, így hárompontos hátrányba került az olaszokkal szemben a csoportelsőségért folytatott küzdelemben. A két együttes egymás közötti mérlege is a Bresciának kedvez, ugyanakkor a folytatásban a belgrádiakra valamivel könnyebb meccsek várnak, így Živko Gocić együttese még megszerezheti a vezető pozíciót. Az első két negyed kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott jelentős előnyre szert tenni, ugyanakkor a szerbeknek jóval több gólszerzési lehetőségük adódott, ám ezek rendre kimaradtak. A harmadik nyolc perc az olaszok jegyében telt, az elején két fórt is realizáltak, amivel 8:5-ös vezetést szereztek. A Novi Beograd felzárkózott ugyan, a házigazdának azonban mindenre volt válasza és újfent ellépett, amivel Gocićék már nem tudtak mit kezdeni. A Novi Beogradhoz kapcsolódó hír, hogy az egyesület lehetővé tette Dušan Mandić számára, hogy a klub fiókcsapatával, az NBG Vukovival készüljön a továbbiakban, de játékára valószínűleg már nem tartanak igényt a továbbiakban.

A magyar csapatok sem bizonyultak túl szerencsésnek a kedd esti fordulóban, a Ferencváros döntetlent játszott a Jug otthonában, az OSC pedig Sabadellben kapott ki egy góllal. A horvátországi összecsapás ezúttal is szoros csatát hozott, a Jug az utolsó etapban már két góllal is vezetett, a Fradi viszont Jansik Szilárd és Luca Damonte révén kevesebb mint egy percen belül egalizált, majd a vezetést is átvette. A házigazda hamar egyenlített, de Damonte fórból újfent előnyhöz juttatta a vendégeket. A hazaiak is megkapták a maguk előnyét, amit Franko Lazić váltott gólra. Ekkor azonban még nem volt vége, a Ferencváros újra létszámfölénybe került, Damonte pedig szinte lemásolta előző gólját. A Jugnak mindössze 11 másodperce maradt, de megcsinálta „lehetetlent”, Lazić akcióból talált be, a bal szélről érkező lövésénél Vogel Soma hibázott. A zöld-fehérek az előző fordulóban már biztosították helyüket a nyolcas döntőben, így a hátralevő mérkőzéseken csak a minél jobb kiemelésért harcolnak. Az OSC két másodperccel a lefújást megelőzően kapott góllal szenvedett egygólos vereséget Spanyolországban. Az OSC ezzel már hét mérkőzés óta nyeretlen a sorozatban, a csoport utolsó helyén áll, és mindössze matematikai esélye maradt a továbbjutásra.

Franko Lazić (labdával) keze nem remegett meg a döntő szituációkban (Fotó: VK Jug)

Franko Lazić (labdával) keze nem remegett meg a döntő szituációkban (Fotó: VK Jug)

Férfi BL, 11. forduló, B csoport: Jug–FTC 12:12, Sabadell–OSC 9:8, Spandau–Marseille 11:9, Brescia–Novi Beograd 12:9. Az állás: Brescia 28, Novi Beograd 25, FTC 22, Jug 15, Spandau 11, Sabadell 10, OSC 7, Marseille 7.

Nyitókép: Franko Lazić (labdával) keze nem remegett meg a döntő szituációkban (Fotó: VK Jug)