2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Újabb kragujevaci vereség

A Radnički a várakozásoknak megfelelően vereséget szenvedett a férfi Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, Uroš Stevanović együttese ezúttal a Barcelonetával szemben maradt alul. Az A csoport éllovasa már az első negyed során háromgólos előnybe került, s hiába mutatott jobb játékot a házigazda a folytatásban, érdemben már nem tudta megközelíteni a spanyolokat. A kragujevaciak a következő fordulóban, április 26-án a Pro Reccót fogadják, a cél akkor is leginkább csak a tisztes helytállás lehet.

Férfi BL, 11. forduló, A csoport: Dinamo (T)–Jadran (S) 7:12, Olimpiakosz–Hannover 15:8, Vouliagmeni–Pro Recco 7:13, Radnički–Barceloneta 10:14. Az állás: Barceloneta 30, Pro Recco 27, Olimpiakosz 25, Vouliagmeni 14, Jadran (S) 14, Radnički 9, Dinamo (T) 6, Hannover 3 pont.

A kragujevaciak nem bírtak a spanyolokkal (Fotó: VK Radnički)

A kragujevaciak nem bírtak a spanyolokkal (Fotó: VK Radnički)

A vb-n várhatóan nem lesznek oroszok és fehéroroszok

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (WA) szerdai közleménye szerint a szervezet létrehozott egy munkacsoportot, amelynek feladata, hogy megvizsgálja, az orosz és a fehérorosz sportolók milyen módon indulhatnának újra semleges versenyzőként a nemzetközi viadalokon. A munkacsoport a vizes sportok képviselőiből áll – elnöke Maureen Croes –, hamarosan egy ajánlást dolgoz ki a WA vezető testülete számára, ugyanakkor jelentést csak a júliusban sorra kerülő ülésen tesz majd, így várhatóna az orosz és a fehérorosz versenyzők nem lesznek ott Fukuokában, ahol július 14-e és 30-a között rendezik a vizes világbajnokságot.

Mihók: Felvettük a versenyt

Mihók Attila, a női Bajnokok Ligája múlt hétvégi négyes döntőjében negyedik Dunaújváros vezetőedzője szerint csapata felvette a versenyt a legjobbakkal. „Vesztes meccsek után ennyi gratulációt még nem kaptunk, mint ezen a hétvégén” – nyilatkozott tegnap a szakember, akinek tanítványai az elődöntőben a Keszthelyi Ritával felálló Matarótól, a bronzmérkőzésen pedig a nyolcszoros BL-győztes, olasz Orizzonte csapatától szenvedtek vereséget. „A legfontosabb szempont az volt, hogy egy ilyen nagyon erős közegből is úgy jöjjünk haza, hogy a játékosok és a stáb is úgy érezze, nem annyira nagy baj, hogy bejutottunk a final fourba és helytálltunk. Nem okoztunk magunknak csalódást, fel tudtuk venni a versenyt a nagy csapatokkal, és komoly erőbedobásra késztettük őket.”

Mihók leszögezte, a csapat gyakorlatilag négy nemzetközileg is elismert játékossal, a magyar válogatottat erősítő Mahieu Geraldine-nal, Horváth Brigittával és Garda Krisztinával, valamint a holland kapus Laura Aarts-szal bír, mellettük pedig a főként saját nevelésű fiatalokkal jutott ilyen messzire az együttes. „A klubunknak van egy stratégiája, ami arra épít, hogy azok a játékosok, akik itt kezdenek vízilabdázni, azok itt juthassanak a csúcsra. Próbálunk nem kész sztárokat, hanem ambiciózus sportolókat beépíteni a csapatba. Az elmúlt tizenöt évben másodszor jutottunk a négyes döntőbe, ami óriási fegyvertény.”

Nyitókép: A kragujevaciak nem bírtak a spanyolokkal (Fotó: VK Radnički)