2024. július 16., kedd
VÍZILABDA – NŐI VILÁGKUPA-SELEJTEZŐ

Magyarország a szuperdöntőben!

A magyar női válogatott a rotterdami világkupa-selejtező második napján is győzelmet aratott, így az utolsó forduló előtt biztossá vált, hogy Bíró Attila együttese ott lesz a június 23. és 25. között esedékes Los Angeles-i szuperdöntőben! A szerda esti, Ausztrália elleni találkozón igazi csapatjátékkal rukkolt elő a gárda, s a térfélcserét követően már nem maradt kérdés, ki lesz a győztes. A mezőnyből ezúttal Szilágyi Dorottya emelkedett ki négy találattal, Gurisatti Gréta és a fiatal Hajdú Kata három gólt szerzett. A csapat tegnap este Hollandia ellen a csoportelsőségért szállt harcba, a presztízsen kívül tétje viszont már nem volt a mérkőzésnek. A továbbjutók április 19. és 21. között Athénban a minél jobb kiemelésért harcolnak majd.

Hajdú Kata nem ijedt meg a kínálkozó lehetőségtől (Fotó: World Aquatics)

Hajdú Kata nem ijedt meg a kínálkozó lehetőségtől (Fotó: World Aquatics)

A B csoport küzdelmei jóval érdekesebben alakultak. A spanyolok az első játéknapon ugyan megverték az amerikaikat, ami akár hatalmas fegyvertény is lehetett volna a továbbjutás szempontjából, szerdán viszont kikaptak az olaszoktól, így visszacsúsztak a harmadik helyre a tabellán. Az első kettő kilétéről így az utolsó forduló, leginkább a tegnapi olasz–amerikai párharc döntött.

Női világkupa-selejtező, 2. forduló, A csoport: Hollandia–Görögország 14:10, Magyarország–Ausztrália 17:11. Az állás: Magyarország és Hollandia 6, Görögország és Ausztrália 0 pont. B csoport: Spanyolország–Olaszország 9:13, Egyesült Államok–Kína 12:5. Az állás: Olaszország 6, Egyesült Államok 4, Spanyolország 2, Kína 0 pont.

A Szuperligában lejátszották a negyeddöntő első mérkőzéseit, a favoritok minden esetben magabiztos győzelmet arattak. A visszavágókat április 19-én rendezik. Szerdán lebonyolították a feljutásért vívott párharc második mérkőzését is, a nagybecskereki Proleter ezt a találkozót is megnyerte, így kettős győzelmének köszönhetően a következő idényben is a Szuperligában szerepelhet.

Szuperliga, negyeddöntő, 1. mérkőzések: Vojvodina–Novi Beograd 6:21, Valis–Radnički 5:13, Partizan–Šabac 9:6, NBG Vukovi–Crvena zvezda 6:13. Rájátszás a feljutásért, visszavágó: Stari grad–Proleter 9:11 (összesítésben: 12:25).

Nyitókép: Hajdú Kata nem ijedt meg a kínálkozó lehetőségtől (Fotó: World Aquatics)