2024. július 16., kedd
VÍZILABDA – NŐI VILÁGKUPA

Vereség a végén

A magyar női válogatott vereséggel zárta a világkupa rotterdami selejtezőjét, miután az utolsó fordulóban egy góllal kikapott a hollandoktól. Keszthelyiék tehát különösebb nyomás nélkül ugorhattak vízbe a tét nélküli meccsen, ennek ellenére kissé görcsösen játszottak, védekezésben és támadásban egyaránt sokat hibáztak.

A B jelű négyesben az Egyesült Államok a Spanyolország elleni vereséget követően Olaszországgal szemben sem hozta a tőle megszokott magabiztos játékot. Az olaszok végig partiban voltak, s egy kis szerencsével – no meg jobb helyzetkihasználással – többször is a maguk javára fordíthatták volna a mérkőzést, ám a kulcsmomentumokban rendre hibáztak, így minimális vereséget szenvedtek. A selejtező jövő héten Athénban folytatódik, ahol a csoportok első két helyezettje a minél jobb kiemelésért, a további négy csapat pedig a maradék két továbbjutó helyért száll harcba.

A hollandok (ezúttal is) külön készültek Keszthelyi Ritára

A hollandok (ezúttal is) külön készültek Keszthelyi Ritára

Női világkupa-selejtező, 3. forduló, A csoport: Görögország–Ausztrália 10:7, Hollandia–Magyarország 12:11. A végeredmény: 1. Hollandia 9, 2. Magyarország 6, 3. Görögország 3, 4. Ausztrália 0 pont. B csoport: Spanyolország–Kína 15:7, Egyesült Államok–Olaszország 14:13.
A végeredmény: 1. Egyesült Államok 7, 2. Olaszország 6, 3. Spanyolország 5, 4. Kína 0 pont.

NŐI DUNA LIGA

Hatos döntő Belgrádban

Péntektől vasárnapig Belgrádban zajlik a női Duna-liga hatos döntője. A selejtezőtornákat követően a két magyar együttes, azaz a BVSC és a Szentes egyenes ágon jutott az elődöntőbe, a további négy csapat pedig rájátszásra kényszerült. Az első találkozón a Spandau könnyedén lépett túl a cseh Strakonice gárdáján, míg a szerb rangadó, a Vojvodina és a C. zvezda összecsapása egygólos székvárosi sikert hozott. Az eredmény kissé félrevezető, a Vojvodina négygólos (10:6) előnnyel kezdte az utolsó negyedet, a belgrádiak csak szépíteni tudtak a záró etapban, de komoly veszélyt nem jelentettek az újvidékiekre.

Női Duna-liga, negyeddöntő: Spandau–Strakonice 17:3, Vojvodina–C. zvezda 11:10. Az elődöntő párosításia: Spandau–BVSC, Vojvodina–Szentes.

További hétközi eredmények, férfi magyar bajnokság, 23. forduló: Vasas–FTC 9:15, Eger–OSC 7:17 , KSI–Pécs 5:9, Szolnok–Szeged 7:3, Szentes–Honvéd 3:11, Miskolc–UVSE 11:10, BVSC–Kaposvár 16:9. Az élcsoport: FTC 70, OSC 61, Vasas 57 pont.

Nyitókép: A hollandok (ezúttal is) külön készültek Keszthelyi Ritára