2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Kedvező helyzetben a Vasas

A Vasas hatalmas csatában döntetlent ért el a Savona otthonában a férfi Eurokupa döntőjének első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatja az április 29-én esedékes visszavágót. Slobodan Nikić gárdája pocsékul kezdte az olaszországi találkozót, a hazaiak agresszív játékuknak köszönhetően szinte végig sakkban tartották az angyalföldieket, a zárórészben azonban két góllal újítani tudtak, és döntetlenre hozták a meccset, így a kupagyőztes kiléte a budapesti visszavágón dől majd el.

Férfi Eurokupa, döntő, 1. mérkőzés: Savona–Vasas 8:8.

Nikić a mérkőzést követően elmondta, egyáltalán nem elégedett a csapat játékával, alaposan el kell gondolkodniuk, miért alakult így a találkozó (Fotó: MVLSZ)

Nikić a mérkőzést követően elmondta, egyáltalán nem elégedett a csapat játékával, alaposan el kell gondolkodniuk, miért alakult így a találkozó (Fotó: MVLSZ)

Keszthelyi pihenhet

A rotterdami női világkupa-selejtezőt továbbjutóhelyen záró magyar válogatott már a következő, athéni fordulóra készül, ahol szerdától péntekig a minél jobb kiemelésért száll harcba. Bíró Attila együttese sorrendben az Egyesült Államok, Hollandia és Olaszország ellen játszik majd. A szakvezető három helyen változtatott a hollandiai csapathoz képest, pihenőt kapott a remeklő csapatkapitány, Keszthelyi Rita, továbbá nem lesz ott a görög fővárosban Baksa Vanda és Pőcze Panna sem. Helyettük Rybanska Natasa, Dömsödi Dalma és újoncként Tiba Panna utazik.

A BVSC a győztes

A hétvégén lezajlott a női Duna-liga zárótornája, amely a BVSC győzelmével ért véget: a Stieber Mercédesz vezette együttes a döntőben a Szentest győzte le. A harmadik helyen az újvidéki Vojvodina zárt, amely a bronzmeccsen a Spandaut múlta felül szoros csatában, míg a másik szerbiai csapat, a Crvena zvezda ötödik lett.

Női Duna-liga, elődöntő: Spandau–BVSC 12:12 – ötméteresekkel: 17:16, Vojvodina–Szentes 6:17. Az 5. helyért: Strakonice–Crvena zvezda 11:17. A 3. helyért: Spandau–Vojvodina 11:12. A döntő: BVSC–Szentes 11:6.

További hétvégi eredmények, férfi magyar bajnokság, 24. forduló: FTC–Pécs 19:9, Eger–UVSE 16:12, KSI–Honvéd 9:16, BVSC–Szeged 12:6, Miskolc–Szentes 10:9, OSC–Szolnok 18:8, Vasas–Kaposvár 17:8. Az élcsoport: FTC 70, OSC 64, Vasas 57 pont.

Nyitókép: Nikić a mérkőzést követően elmondta, egyáltalán nem elégedett a csapat játékával, alaposan el kell gondolkodniuk, miért alakult így a találkozó (Fotó: MVLSZ)