2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Sorsoltak a nyári vb-re

Kisorsolták a fukuokai világbajnokság csoportjait. A férfiak mezőnyében a magyarok legnehezebb ellenfele Horvátország lesz a csoportküzdelmek során, a szerbek viszont komolyabb négyesbe kerültek, Montenegróval és Spanyolországgal is összecsapnak már az elején.

A csoportelsők egyből negyeddöntőbe jutnak, a második helyezettek pedig a harmadikokkal vívnak nyolcaddöntőt.

A júliusi vb lesz az első torna, ahol kvótát lehet szerezni az olimpiára, amelynek jelenleg még csak egyetlen biztos szereplője van, a házigazda Franciaország. A párizsi repülőjegyért Japánban döntőt kell játszani, az első két helyezett kvalifikálja magát a játékokra. A nőknél Magyarország dolgát leginkább Kanada nehezítheti meg a csoportkörben.

Férfiak, A csoport: USA, Ausztrália, Kazahsztán, Görögország. B csoport: Kína, Franciaország, Kanada, Olaszország. C csoport: Horvátország, Magyarország, Brazília, Japán. D csoport: Dél-afrikai Köztársaság, Szerbia, Montenegró, Spanyolország. Nők, A csoport: Kína, Franciaország, USA, Ausztrália. B csoport: Spanyolország, Izrael, Hollandia, Kazahsztán. C csoport: Brazília, Görögország, Olaszország, Dél-afrikai Köztársaság. D csoport: Kanada, Új-Zéland, Magyarország, Japán.