2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Amerikához is közel

A női világkupa selejtezőjének athéni tornáján az első körhöz képest még fiatalabb felállítással szereplő magyar válogatott az Egyesült Államok ellen sem vallott szégyent. A Keszthelyi Ritát is nélkülöző együttes három negyeden át szoros csatára kényszerítette a tengerentúliakat, a záróetapban viszont elfáradt, s végül kétgólos vereséget szenvedett. A magyar lányok már Rotterdamban kiharcolták a szuperdöntős szereplést, most a minél jobb kiemelésért küzdenek. Tegnap délután Hollandiával, ma pedig Olaszországgal mérkőznek.

A még kiadó két Los Angeles-i helyért komoly harcok folynak a másik csoportban. Spanyolország csak alig, mindössze egy góllal győzte le az ausztrálokat, de Görögországnak is meggyűlt a baja Kínával.

Női világkupa, második selejtező torna, I. csoport, 1. forduló: Hollandia–Olaszország 16:10, Egyesült Államok–Magyarország 10:8. II. csoport: Spanyolország–Ausztrália 9:8, Görögország–Kína 13:11.

Jól tartotta magát a magyar együttes, a győzelemhez viszont ez nem volt elegendő (Fotó: World Aquatics)

Jól tartotta magát a magyar együttes, a győzelemhez viszont ez nem volt elegendő (Fotó: World Aquatics)

Szombaton már elődöntő

Szerdán este lejátszották a hazai Szuperliga negyeddöntőjének visszavágóit, a várakozásoknak megfelelően a már korábban továbbjutó Radnički mellé a Novi Beograd, a Crvena zvezda és a Partizan csatlakozott a legjobb négy között. Izgalmasan egyedül a Šabac és a Partizan találkozója alakult. A házigazda a rendes játékidőben ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett háromgólos hátrányát, ám a fekete-fehérek a továbbjutásról döntő ötméterespárbaj során higgadtabbak voltak, s végül továbbjutottak. Az elődöntő első mérkőzéseit szombaton játsszák, a párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak.

Szuperliga, negyeddöntő, visszavágók: Novi Beograd–Vojvodina 28:6, Crvena zvezda–NBG Vukovi 16:7, Šabac–Partizan 14:11 – ötméteresekkel: 15:17. Az elődöntő párosításai: Novi Beograd–Partizan, Crvena zvezda–Radnički.

Nyitókép: Jól tartotta magát a magyar együttes, a győzelemhez viszont ez nem volt elegendő (Fotó: World Aquatics)