2024. július 16., kedd
VÍZILABDA – NŐI VILÁGKUPA

Revans Rotterdamért

A magyar női válogatott néhány nappal ezelőtt a világkupa-selejtező rotterdami tornáján még vereséget szenvedett Hollandiától, csütörtök este Athénban viszont remek játékot nyújtva legyőzte riválisát. A mérkőzés elején a védelem mindkét oldalon sokat hibázott, könnyű gólok születtek, nyolcpercnyi játékot követően Szilágyi Dorottya vezérletével 5:4-re vezetett a magyar együttes. Az első negyedben megszerzett lépéselőnyt egészen a záróetap közepéig őrizte Bíró Attila gárdája, a hollandok ekkor kapták el igazán a fonalat. Szép távoli lövéssel egyenlítettek, amire Leimeter Dóra előnyből válaszolt ugyan, de a rivális egy értékesített büntetővel tartotta a lépést. A magyarok hamar újítani tudtak, Vályi Vanda nagyszerűen pattintott a jobb felsőbe, a holland támadásnak pedig egy kiváló blokk vetett véget. A hajrában, 15 másodperccel a vége előtt az ellenfél a kapusát is bevetve még megpróbálkozott a 7 a 6 elleni támadójátékkal, de egy szabálytalanság miatt elveszítették a labdát, ami egygólos magyar győzelmet jelentett. Gurisatti Grétáék tegnap este Olaszország ellen zárták a tornát.

Magyari Aldáék visszavágtak a rotterdami vereségért (Fotó: World Aquatics)

Magyari Aldáék visszavágtak a rotterdami vereségért (Fotó: World Aquatics)

Női világkupa, második selejtező torna, 2. forduló, I. csoport: Hollandia–Magyarország 11:12, Egyesült Államok–Olaszország 10:6. Az állás: Egyesült Államok 13, Hollandia 12, Magyarország 9, Olaszország 6 pont. II. csoport: Spanyolország–Kína 17:11, Görögország–Ausztrália 15:15 – ötméteresekkel: 18:19. Az állás: Spanyolország 11, Görögország 7, Ausztrália 2, Kína 0 pont.

További hétközi eredmények, férfi magyar bajnokság, 25. forduló: Kaposvár–KSI 10:10, UVSE–BVSC 3:15, Szolnok–FTC 3:10, Pécs–Eger 12:13, Honvéd–Miskolc 22:8, Szeged–Szentes 6:7, OSC–Vasas 10:8. Az élcsoport: FTC 73, OSC 67, Vasas 57 pont.

Nyitókép: Magyari Aldáék visszavágtak a rotterdami vereségért (Fotó: World Aquatics)