2024. október 7., hétfő

Rangadó Zentán és Nagybecskereken

ASZTALITENISZ

Vasárnap 9 órai kezdettel rendezik meg Szabadkán a hagyományos Harangozó Vilmos-emlékversenyt, s emiatt a férfi és a női Szuperligában is maradnak el mérkőzések. A férfiaknál a forduló rangadóját Nagybecskereken rendezik, ahol a harmadik helyezett Banat az éllovas Crvena zvezdát fogadja. A Pető Zoltán nal és Marsi Márton nal felálló belgrádiak a találkozó esélyesei, de a városi medence feletti teremben minden végkimenetel elképzelhető.

A nőknél a második helyezett Zenta és a harmadik helyen álló Stari Grad méri össze erejét a Tisza-parti városban. A zentaiaknak 22 pontjuk van, a belgrádiaknak 19, azzal, hogy a fővárosiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ha a Zenta nyerne, s a két csapat egyforma pontszámmal fejezné be az alapszakaszt, akkor az egymás elleni eredmény döntene. Ősszel a Stari Grad 6:4-re nyert, így a Zentának egy 6:3-as vagy annál simább győzelemre lenne szüksége, hogy pontegyenlőség esetén megelőzze a fővárosiakat.

A hétvégi csonka forduló párosítása, férfiak (szombat): Banat–Crvena zvezda (17 óra), Smederevo–Versec (19.30), Kikinda–STAK (18 óra).

Nők: Zenta–Stari Grad (17 óra), Banat–Csóka (11 óra).