2024. október 5., szombat
SZABADKAI SPORTHÍREK

Csipak Szergej országos bajnok

Tizennégy klub több mint kétszáz egységének részvételével Palicson rendezték meg a serdülő és ifjúsági evezősök országos bajnokságát, amelyen a Palicsi Evezősklub tagjai két érmet nyertek. A serdülők mezőnyében nem sikerült az éremszerzés a házigazdának, az ifik között azonban előbb a Bogosavljev Anna, Teodora Blagojević, Arnold Réka, Laura Malatinski alkotta négypárevezős bronzérmet nyert, majd férfi egypárban Csipak Szergej elsőként haladt át a célvonalon, és országos bajnoki címet szerzett. A fiatal tehetség június elején Milan Cvetkovićtyal, a C. zvezda tagjával bronzérmet nyert kétpárban a lengyelországi korosztályos Európa-bajnokságon.

A Palicsi Vitorlásklub versenyzői kiválóan szerepeltek a Magyarországon megtartott Balaton Yacht Club Kupán, amelyen ILCA 4 és ILCA 6 hajóosztályban zajlottak a küzdelmek. A változó szélerősség – első nap 10 m/s, másodikon 7 m/s, harmadikon 5 m/s erősségű szél fújt – kedvezett a palicsiaknak, és három dobogós helyezéssel tértek haza a Balatonról. Boja Krisztina ILCA 6 hajóosztályban a lányok mezőnyében 1., összesítettben 2. helyen végzett, Nenad Zakić pedig ugyanebben az osztályban a 19 éven aluliak között a 3. helyen fejezte be a versenyt. Zakić összesítettben a 7., Dario Bešić a 13. helyen végzett.

A Spartacus atlétái három döntős helyezést értek el Kraljevón az U18-as országos bajnokságon. Višnja Vilov 400 méteren 1:00,48-as idővel a 7. helyen végzett, Elena Puškar 800 méteren 2:18,96-os új egyéni csúccsal a 4. helyen ért célba, Dajana Bašić Palković pedig ugyanezen a távon 2:25,03-as idővel a 6. helyet szerezte meg.