2024. július 27., szombat

Közel volt, de elmaradt a bravúr

A magyar női válogatott remekül tartotta a lépést a címvédő és világbajnok házigazdával a kézilabdatorna nyitányán, a hajrára azonban elfáradt, s végül háromgólos vereséget szenvedett Franciaországtól. Golovin Vlagyimir együttese agresszív védekezésének és gördülékeny, pontos támadójátékának köszönhetően az első negyedórában többgólos vezetést szerzett, ám a házigazda ezt követően rendezte sorait, és a 18. percben egyenlített. Golovin időkéréssel próbálkozott, ám a franciák lendületét ez sem törte meg, állandósult a címvédő vezetése. A szünetet követően sem változott a játék képe, a magyarok tapadtak ugyan, a kulcsmomentumokban azonban hibáztak, így a vendéglátó a találkozó végéig megőrizte előnyét. A magyaroknál Kuczora Csenge 8, Győri-Lukács Viktória 6 gólt lőtt, a franciáknál Estelle Nze-Minko volt a legeredményesebb 6 találattal.

„Bármennyire is vereség lett a vége, büszkék lehetünk a lányokra. Amire készültünk, az az elején nagyon működött, utána a túloldalon elég sokat cserélt a kolléga, amit mi kevésbé hatékonyan tudtunk megoldani. Ezekben a periódusokban nagyon bizonytalanok voltunk, de hatvan percen keresztül egyetlen pillanatig sem adtuk fel” – nyilatkozta a meccset követően a vegyes zónában Golovin. Hozzátette, hogy az öltözőben elmondta, a legfontosabb, hogy a mérkőzés csak a végén dőljön el, s ez sikerült. A magyar válogatott vasárnap délelőtt Brazília ellen lép pályára.

A forduló csütörtök esti rangadóján az elmúlt négy olimpián érmes Norvégia meglepetésre vereséget szenvedett Svédországtól.
Eredmények, 1. forduló, A csoport: Koreai Köztársaság–Németország 23:22, Svédország–Norvégia 32:28. B csoport: Franciaország–Magyarország 31:28.

 

Nyitókép: A hajrát ugyan nem bírták a magyar lányok, azt összkép viszont mindenképp bizakodásra ad okot (Fotó: MTI)