2024. október 1., kedd

Mi várható ma, az olimpiai játékok zárónapján?

A tokiói olimpiai játékok utolsó versenynapján Szerbia vízilabda-válogatottjának alkalma nyílik megvédeni riói aranyérmét, miután egy fantasztikus, fordulatokban gazdag mérkőzés után legyőzte Spanyolország legjobbjait. A szerb válogatott Görögország csapatával 9.30 órakor veszi fel a versenyt Tokióban.

Ugyanakkor a női röplabdázók a bronzért küzdhetnek meg. Mint ismeretes a szerbiai lányok tegnap kikaptak az Egyesült Államok csapatától, és így Dél-Korea válogatottjával a harmadik helyért küzdenek meg hajnali 2 órai kezdettel. Szerbia  a csoportküzdelmek során már legyőzte Dél-Korea válogatottját. 

Az utolsó olimpiai nap egyetlen magyar vonatkozású sporteseményén Märcz Tamás együttese, a magyar férfi vízilabda-válogatott bronzmérkőzése zárja a programot. A mérkőzés közép-európai idő szerint 6.40-kor kezdődik Spanyolország ellen. A magyarok a 2008-as pekingi diadal óta az első érmüket szerezhetik meg.    

Az utolsó napon még 13 aranyérem talál gazdára az ötkarikás seregszemlén, melynek záróünnepségén a kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint kajakozó viszi majd a magyar zászlót, míg a szerb zászlót az aranyérmes Jovana Preković karatező lobogtatja majd.

A játékok záróműsora 13 órakor kezdődik.