2024. július 16., kedd
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Magabiztos élmezőny

A férfi BL A csoportjában kevés nyitott kérdés maradt, az élcsoportot egyedül az esélyesek váratlan botlása kavarhatná meg, erre azonban a szerdai fordulóban sem került sor. A Barceloneta a Hannover, míg a Pro Recco a Radnički otthonában aratott elsöprő győzelmet, az Olimpiakosz a spliti Jadrant verte meg, a Vouliagmeni pedig tbilisziben szerzett újabb három pontot, amivel őrzi továbbjutóhelyét a tabellán. Kragujevacon a Pro Recco már az első negyedben négygólos előnyt szerzett, igaz, a folytatásban a Radnički valamelyest felzárkózott, de a harmadik játékrészben az olaszok egy 4:0-s sorozattal végérvényesen eldöntötték a meccset. Uroš Stevanović együttese az esélytelenek nyugalmával szállhatott vízbe, ugyanakkor kiváló alkalom volt ez a gyakorlásra a Szuperliga elődöntőjének hétvégi, Crvena zvezda elleni visszavágójára, amit kétgólos hátrányból vár a kragujevaci együttes.

A Radnički valószínűleg már a szombati elődöntőre koncentrál (Fotó: VK Radnički)

A Radnički valószínűleg már a szombati elődöntőre koncentrál (Fotó: VK Radnički)

Vonatkozó hír, hogy sajtóértesülések szerint a szerb válogatott korábbi csapatkapitánya, Filip Filipović a következő idényben a Novi Beograd együttesét erősíti majd. A világ egyik legjobb balkezeseként számontartott pólós jelenleg az Olimpiakosz játékosa, korábbi nyilatkozatai szerint ez az utolsó idénye aktív játékosként, de a legfrissebb információk szerint a belgrádiak vezetősége meggyőzte, hogy szerződjön hozzájuk a korábban felfüggesztett Dušan Mandić helyére.

Férfi BL, 12. forduló, A csoport: Dinamo (T)–Vouliagmeni 9:14, Hannover–Barceloneta 7:16, Olimpiakosz–Jadran (S) 10:7, Radnički–Pro Recco 8:16. Az állás: Barceloneta 33, Pro Recco 30, Olimpiakosz 28, Vouliagmeni 17, Jadran (S) 14, Radnički 9, Dinamo (T) 6, Hannover 3 pont.

Nyitókép: A Radnički valószínűleg már a szombati elődöntőre koncentrál (Fotó: VK Radnički)