2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Csaknem tökéletes Vasas

Az UVSE női csapatának győzelme után a férfi Eurokupa-trófea is Magyarországra került: a Vasas a finálé második találkozóján ellentmondást nem tűrően gyűrte le a Savonát és aratott nyolcgólos diadalt. Slobodan Nikić együttese az első meccsen kiharcolt 8:8-as döntetlent követően kedvező helyzetből várta a hazai visszavágót, ritka azonban, hogy egy ilyen komoly mérkőzésen egy csapat így elkapja a fonalat, és szinte hiba nélkül játssza le az egész mérkőzést. Branislav Mitrovićék viszont megtették, elképesztő hatékonysággal értékesítették nemcsak az emberelőnyös helyzeteket (a 15/12-es mutató mindent elárul), de szép akciógólokat is lőttek, ráadásul a védelmük is kiválóan működött. Az angyalföldiek már az első negyedben padlóra küldték az olaszokat, az 5:1-es játékrésszel gyakorlatilag el is döntötték a meccset. A Vasas 21 év után szerzett újabb trófeát az európai kupaporondon, két BEK- és három KEK-diadal után első ízben hódította el az Eurokupát.

Férfi Eurokupa: Vasas–Savona 15:7 (összesítésben: 23:15).

Férfi Challenger-kupa, döntő, visszavágó: Terrassa–Apollon 14:18 (25:30).

A Vasas szinte hiba nélkül játszott a visszavágó során (Fotó: MTI)

A Vasas szinte hiba nélkül játszott a visszavágó során (Fotó: MTI)

A harmadikon dől el

A hazai Szuperliga elődöntőjének első találkozóin a Novi Beograd és a Crvena zvezda ugyan lépéselőnybe került a maga riválisával szemben, a második meccset viszont egyikük sem tudta behúzni: a Novi Beograd a Partizan, a C. zvezda pedig a Radnički otthonában szenvedett vereséget, így az egyik fél második győzelméig tartó párharcok egyike sem dőlt még el. A Partizan medencéjében a harmadik negyed bizonyult kulcsfontosságúnak, a fekete-fehérek ekkor fordították a maguk javára a találkozót, míg a másik meccsen a Radnički az elejétől fogva jobban játszott, a nagyszünetre háromgólos előnyt szerzett, s a folytatásban a piros-fehérek már csak szépíteni tudtak. A mindent eldöntő találkozókat ma rendezik.

Szuperliga, elődöntő, 2. mérkőzések: Partizan–Novi Beograd 12:10 (a párharc állása: 1:1), Radnički–Crvena zvezda 9:8 (1:1).

Lebonyolították a női I. liga elődöntőjének visszavágóit is, az esélyesek ezúttal sem hibáztak, a Vojvodina és a C. zvezda kettős győzelemmel jutott be a fináléba.

Női I. liga, elődöntő, visszavágók: Vojvodina–Spartacus 18:5, Crvena zvezda–Partizan 18:7.

Nyitókép: A Vasas szinte hiba nélkül játszott a visszavágó során (Fotó: MTI)