2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Ádáz küzdelem a döntőért

A vártnál szorosabb csatákat hozott a magyar női bajnokság elődöntőjének első fordulója. Az borítékolható volt, hogy az UVSE és a Dunaújváros szoros csatát vív majd, azt viszont talán kevesen gondolták, hogy az alapszakaszt százszázalékos teljesítménnyel záró Ferencváros dolgát az Eger hazai pályán is komolyan megnehezítheti. Sike József együttese álomrajtot vett a Népligetben, öt és fél perc után 3 góllal vezetett, de a Fradi már a negyed végére egalizált. A második játékrészben az Eger még kétszer ellépett, de Gerendás György lányai egyenlíteni tudtak, majd át is vették a vezetést. A találkozó 12:9-es hazai vezetésnél dőlt el végleg, a hosszabb paddal rendelkező Fradi a folytatásban már megőrizte többgólos előnyét. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc következő találkozójára ma (szombat) délben kerül sor Egerben.

A Fradinak alaposan meggyűlt a baja az Egerrel (Fotó: fradi.hu)

A Fradinak alaposan meggyűlt a baja az Egerrel (Fotó: fradi.hu)

A másik ágon még ádázabb küzdelem zajlott, az UVSE mindent megtett, hogy leszakítsa a Dunaújvárost, Benczur Márton „lilái” a megszokott csapatjátékuknak köszönhetően többgólos előnyt is szereztek, Mihók Attiláék viszont csak nem akarták feladni, a záróetapban felzárkóztak, sőt az utolsó támadásukban egyenlítettek is. A vidékiek a büntetőpárbaj során higgadtabbnak bizonyultak, így vasárnap 17 órától hazai pályán akár el is dönthetik a továbbjutás kérdését.

Női magyar bajnokság, elődöntő, 1. mérkőzések: FTC–Eger 13:11 (az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1:0), UVSE–Dunaújváros 10:10 – ötméteresekkel: 13:14 (0:1).

Nyitókép: A Fradinak alaposan meggyűlt a baja az Egerrel (Fotó: fradi.hu)