2024. július 28., vasárnap
Asztalitenisz

Érvényesült a papírforma

A férfiaknál és a nőknél is az alapszakasz során előkelőbb helyen zárt együttesek győzelmével kezdődött meg három elődöntős párharc. A férfiaknál az alapszakasz győztese, a nagybecskereki Banat saját közönsége előtt 4:1-re nyert az újvidéki Panonija ellen, s a mai visszavágón már a döntőbe jutást is kiharcolhatja. A nagybecskereki mérkőzés legjobbja Nagy Némedi Valentin volt, aki mindkét mérkőzését játszmaveszteség nélkül nyerte meg, de a csapat sikeréhez kellett Ilija Majstorović is, aki Robert Fišer és Ivor Katić ellen is elveszítette az első két játszmát, utána azonban sorozatban nyert hármat. Az alapszakasz során második helyezett Crvena zvezda már korábban lejátszotta az elődöntős mérkőzéseit: a belgrádiak mindkétszer 4:1-re nyertek a Požarevac ellen, így alkalmuk lesz megvédeni tavalyi elsőségüket.

A nőknél az Obilić-Aleva és a Novi Sad is igazolta a papírformát: az előbbi a Zenta ellen nyert 4:2-re, míg az újvidéki együttes az Unireát győzte le 4:1 arányban. Törökkanizsán a hazaiak közül Aleksandra Radonjić, a vendégek közül pedig Ivana Vejnović mindkét találkozóját megnyerte: utóbbi azt a bravúrt is végrehajtotta, hogy a törökkanizsaiak első számú játékosa, Recskó Emma ellen is nyert. Újvidéken nem történt meglepetés: a Novi Sad az alapszakasz során kétszer is legyőzte az uzdiniakat, s így volt ez a rájátszás első mérkőzésén is. Truzsinszki Viktória és Makszuti Anetta kiváló napot fogtak ki, hiszen ketten összesen csak egy játszmát veszítettek el. A visszavágókat ma játsszák: Zentán 17, Uzdinban pedig 19 órakor kezdődik a találkozó.

Szuperligás az adai Mlinprodukt

Harminc év után ismét a legmagasabb osztályban szerepel majd az adai férfi-asztaliteniszcsapat, miután az I. ligából a Palánka (Zoran Savić, Vlada Borčić, Milan Novaković, Marko Žarković, Kovács Zoltán) és az adai együttes harcolta ki a feljutást a Szuperligába. A Palánka megnyerte a bajnokságot, míg az adai Mlinprodukt (Branko Anušić, Cservik Krisztián, Fenyvesi Flórián, Tóth Kalocsai Szabolcs, Mészáros Hunor, Sztoján Béla) a harmadik helyen végzett a szabadkai Spartacus STOSS (Nikša Martinović, Takarics Róbert, Aleksandar Radosavljević, Aleksandar Stančević) mögött, mivel azonban az észak-bácskai klub első csapata jelenleg szuperligás, így a szabályok értelmében ők nem juthattak fel. Az I. ligából a kostolaci Rudar és az újvidéki Vojvodina esett ki.