2024. július 28., vasárnap

Kishegyesi asztalitenisz-sikerek

Gvozdenović Katarina neve ismerősen cseng azok számára, akik követik az asztaliteniszt, és vélhetőleg sokat fognak még hallani róla. A fiatal sportoló a Dombos Asztaliteniszklub játékosa, és a közelmúltban Topolyán lezajlott nem hivatalos országos bajnokságon sikerült megvédenie bajnoki címét, amelyet tavaly a 10 évesek mezőnyében 9 évesen nyert meg. Klubtársai roppant büszkék rá, s amint Lengyel Mónika, a klub elnöke elmondta, Katarina jó hatással van a többiekre. Katarina párosban is jól szerepelt, második lett egy szekszárdi lánnyal, de mellette Lengyel Viola is kitett magáért, ő harmadik lett párosban. Az elnök arról is büszkén szólt, hogy a megmérettetésen a kishegyesi klub volt a legsikeresebb. Amint kiderült, új generációk beindításán is dolgoznak az kishegyesiek, mert kevesen vannak az óvodás, elsős és másodikos korosztályban. Lengyel szerint muszáj ilyen fiatalon kezdeni az edzést, mert egyébként a sportolónak kevés esélye lesz a versenyeken.

Az alpolgármester virággal lepte meg Katarinát és támogatással a klubot (Lakatos János felvétele)

Az alpolgármester virággal lepte meg Katarinát és támogatással a klubot (Lakatos János felvétele)

Katarinával és a Dombos Asztaliteniszklub többi sportolójával Török Gyula topolyai edző foglalkozik. Török arról számolt be lapunknak, hogy az országos bajnoki cím mellett Katarinának egy nemzetközi sikere is volt augusztusban: Düsseldorfban a legnagyobb európai gyermekbajnokságon első lett a kategóriájában. Az edző elmondása szerint nem csak Katarina fejlődik, az egész klubon észrevehető a haladás. „Sok munka van mindebben, de megéri, mert híre ment a kishegyesi klubnak, és más helységekből is szívesen járnak ide edzeni” – mondta Török, aki szerint a klub működéséhez nagy szükség lenne egy saját helyiségre, hogy mindennap tudjanak edzeni. Most csak heti három alkalommal tartanak edzést, hétvégén pedig versenyekre mennek.

Katarina a kishegyesi edzéseit kibővítette, rendszeresen átjár Topolyára is. Ez szükséges a jó eredményekhez, mert elmondása szerint az országos bajnokság elég nehéz volt, főként a döntőben izzasztották meg, ahol nagyon szorosak voltak a szettek, de végül 3:1-re sikerült nyernie.

A Dombos Asztaliteniszklub eredményeit az önkormányzat is figyelemmel kíséri. Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere a múlt héten ellátogatott a klub egyik edzésére. Katarinát egy csokor virággal, a klubot pedig 10 ezer dináros támogatással lepte meg. Az alpolgármester ennek apropóján elmondta, nagyon büszkék a klubra, mivel sikert sikerre halmoznak. „Számos szép eredmény születik, de közülük is kimagaslik Gvozdenović Katarináé, aki másodszor lett országos bajnok. Nekünk az a feladatunk, hogy az ilyen sikeres sportolókat és klubokat támogassuk, odafigyeljünk rájuk, mert bennük van a kishegyesi sport jövője” – nyilatkozta az alpolgármester.