2024. július 28., vasárnap

Radonjić és Makszuti Vajdaság bajnokai

A papírformának megfelelő eredménnyel ért véget Vajdaság felnőttbajnoksága, amelyet a hétvégén Óbecsén rendeztek meg. A férfiaknál Vladimir Radonjić (Banat) magabiztosan, mindössze egy játszmát veszítve védte meg tavalyi címét, míg a nőknél Makszuti Anetta (Novi Sad) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A nőknél párosban is az első kiemelt kettős nyakába került az aranyérem, miután a Makszuti Anetta/Truzsinszki Viktória duó – amely az U21-es Balkán-bajnokságot és a Harangozó Vilmos-emlékversenyt is megnyerte – ezúttal sem talált legyőzőre. A férfiaknál az első helyen kiemelt Vladimir Radonjić/Aleksa Gacev kettősnek be kellett érnie az ezüstéremmel, miután a döntőben kikaptak az Ivor Katić/Cservik Krisztián alkotta párostól.

A nőknél ezúttal is a Novi Sad játékosai voltak a legjobbak: egyéniben csak ők állhattak dobogóra, míg párosban a megszerezhető négy dobogós helyből a maximális kettőt gyűjtötték be.

A dobogósok, férfiak, egyéni: 1. Vladimir Radonjić (Banat), 2. Ivor Katić (Panonija), 3–4. Aleksa Adamović (Dunacséb) és Nikola Strugarević (Banat). Páros: Ivor Katić/Cservik Krisztián (Panonija/Mlinprodukt), 2. Vladimir Radonjić/Aleksa Gacev (Banat/Stenes), 3–4. Marko Popović/Nikola Strugarević (Stenes/Banat) és Halász Krisztián/Nikša Martinović (Spartacus).

Nők, egyéni: 1. Makszuti Anetta (Novi Sad), 2. Truzsinszki Viktória (Novi Sad), 3–4. Aleksandra Savić és Fenyvesi Anna Zsófia (mindkettő Novi Sad). Páros: 1. Makszuti Anetta/Truzsinszki Viktória (Novi Sad), 2. Aleksandra Radonjić/Gyurcsik Alíz (Obilić/Panonija), 3–4. Ivana Vejnovic/Veréb Xénia (Zenta) és Aleksandra Savić/Fenyvesi Anna Zsófia (Novi Sad).