2024. július 28., vasárnap
ASZTALITENISZ

Dobogós cél és utánpótlás-nevelés

Az őszi idényben a magyarkanizsai Kanizsa Asztaliteniszklub női csapata a II. liga északi csoportjában, míg a férficsapat az I. Vajdasági Ligában szerepelt.

A Kanizsa női csapata váltakozó teljesítménnyel szerepelt az őszi idényben. A bajnokságot zsinórban három győzelemmel kezdte, majd három egymás utáni vereség következett, és a hajrában két vereséggel zárta az őszi idényt, amelyben az elért eredmények alapján a csapat a táblázat hatodik helyén végzett.

A serdülő lányok országos ranglistaversenyén öt fellépés után Fejős Anna a hetedik 317 ponttal.

A Kanizsa női csapatának eredményei: Topolya II.–Kanizsa 1:4, Kanizsa–Becse 4:3, Belcsény–Kanizsa 0:4, Kanizsa–Bácska (Szilberek) 3:4, Slavija ’96 (Antalfalva)–Kanizsa 4:1, Kanizsa–Vojvodina 2011 (Újvidék) 1:4, Egység (Újvidék)–Kanizsa 1:4, Dózsa (Székelykeve)–Kanizsa 4:1, Kanizsa–Sloga (Tiszaszentmiklós) 0:4. A sorrend: 1. Vojvodina 2011 18 pont, 2. Topolya II. 16, 3. Sloga 15, 4. Slavija ’96 14, 5. Becse 14, 6. Kanizsa (4 győzelem, 5 vereség, 22:25-ös szettarány) 13 pont, 7. Bácska 13, 8. Belcsény 12, 9. Dózsa 11, 10. Egység 9 pont.

A Kanizsa férficsapata vereséggel kezdte az őszi idényt, de utána zsinórban három győzelmet aratott, majd váltakozó szereplés következett, a hajrában két győzelmet szerzett a csapat, és végül a harmadik helyen végzett a táblázaton.

A Kanizsa férficsapatának eredményei: Gusar (Sztapár)–Kanizsa 4:3, Kanizsa–Egység (Újvidék) 4:2, Rapid (Temesmiklós)–Kanizsa 1:4, Kanizsa–Srem Spin (Mitrovica) 4:0, Vojvodina 2011 (Újvidék)–Kanizsa 4:1, Mladost (Petrőc)–Kanizsa 0:4, Kanizsa–Roham (Magyarcsernye) 3:4, Mladost (Újpázova)–Kanizsa 0:4, Kanizsa–Partizan (Šid) 4:0. A sorrend: 1. Vojvodina 2011 18 pont, 2. Gusar 17, 3. Kanizsa (6 győzelem, 3 vereség, 31:15-ös szettarány) 15 pont, 4. Roham 15, 5. Egység 13, 6. Mladost (Petrőc) 13, 7. Srem Spin 13, 8. Rapid 12, 9. Partizan 10, 10. Mladost (Újpázova) 9 pont.

A Kanizsa csapatainak őszi szerepléséről és jövő évi terveiről Szaghmeiszter Antal klubtitkárral beszélgettünk.

Hogyan értékelik a klubban a Kanizsa csapatainak őszi idényben elért eredményeit?

– A női csapat eredményeit és hatodik helyezését sikeresnek mondhatjuk, attól függetlenül, hogy legyengült a csapat, mivel két játékosunk nem áll rendelkezésünkre. Az őszi idény kezdete előtt Hódi Beatrix, majd a bajnokság ötödik fordulója után Csikós Kata is szüleik külföldi munkavállalása miatt távozott a csapatból. Mi a klubban tovább folytatjuk a munkát és az edzéseket, hogy a távozók helyébe az utánpótlás-korosztályból játékosokat tudjunk állítani, akik eredményesen helyettesítik őket. A női országos ranglistaversenyeken első idényében a serdülő lányok korosztályában eredményesen szerepelt Fejős Anna. A férficsapat is eredményesen szerepelt az őszi idényben, amit a táblázaton elért harmadik helyezés bizonyít. A még előkelőbb helyezés elérése egy Gusar elleni idegenbeli és egy Roham elleni hazai balszerencsés vereségen múlott.

Milyen eredmények várhatóak a Kanizsa csapataitól a tavaszi idényben, illetve a bajnokság végén?

– Ami a női csapatot illeti, a fent említett nehézségek ellenére célunk a II. ligában való bennmaradás, amire komoly munkával és edzésekkel reális esélyünk van. Ezenkívül Fejős Anna részvételére számítunk az országos Top 12-es ranglistaversenyen, valamint eredményes szereplésére az egyéni bajnokságokon, a különböző nemzetközi és hazai tornákon. A férficsapat terve a bajnokság végén a dobogós helyezés megszerzése, ami reális esélyt nyújt a magasabb ligába való jutásra. Ők is nagy lendülettel, lelkesedéssel dolgoznak és edzenek, hogy minél felkészültebbek legyenek a tavaszi bajnoki rajtra, és elérjék kitűzött céljukat. A tavaszi nyitómérkőzésen január 23-án a Kanizsa férficsapata a sztapári Gusar csapatát fogadja, míg a női csapat január 24-én a Topolya II. csapatával mérkőzik a kanizsai klubban.

Az elmúlt években jól működött az asztalitenisz-iskola.

– A klubban mindig is nagy hangsúlyt fektettünk az utánpótlás nevelésére. Az asztalitenisz-iskola edzésein rendszeresen és tervszerűen 6-8 lánnyal és 2-3 fiúval külön is dolgozunk. Az edzéseket minden hétköznap a klub asztalitenisz-termében tartjuk Sordje Roland edző vezetésével, így tervezzük biztosítani a megfelelő számú és minőségű játékost a csapataink részére.