2024. július 30., kedd

A legjobbak bojkottálják a válogatottat, amíg Bošković a kapitány

A szerb nőikézilabda-válogatott meghatározó játékosai, Andrea Lekić, Sanja Damnjanović és Katarina Tomašević úgy döntöttek, addig nem szerepelnek a nemzeti együttesben, amíg a válogatott szövetségi kapitánya Saša Bošković lesz. A belgrádi Sport értesülései szerint, a játékosok kedden este döntésüket közölték a szakmai stábbal és a válogatott keret tagjaival is.

Andrea Lekić mielőtt Nagybecskerekre utazott volna, ahol a válogatott készül, találkozott Velimir Marjanovićtyal, a szövetség elnökével, akinek ismertette álláspontjukat és a válogatottban uralkodó hangulatról is mesélt.

A szerb válogatott a bánáti városban a Szlovénia elleni barátságos mérkőzésre készül, ami a Románia elleni világbajnoki-pótselejtezős párharc főpróbája lesz. A világbajnokságot december 5. és 20. között rendezik meg Dániában.

Ami a válogatott oszlopos tagjait illeti, Andrea Lekićtyel, Sanja Damnjanovićtyal és Katarina Tomaševićtyel komoly beszélgetésen vagyunk túl. Egyelőre nem tudok ezzel kapcsolatban nyilatkozni, csak annyit mondhatok, hogy még egyszer le fogunk ülni velük. Ők hárman nincsenek Nagybecskereken, nem készülnek együtt a csapattal – mondta Bošković.