2024. szeptember 27., péntek

Három csapat, három bajnokság

Az adai női és férfi kézilabdaklub felnőttcsapatai szombaton megkezdik a ligaküzdelmeket

Az adai Halász József Női Kézilabdaklub – akárcsak a múlt idényben – az I. és a II. Vajdasági Ligában versenyez egy-egy csapattal, a férfi Potisje-Pletex Kézilabdaklub csapata pedig feljutott a Szuper B Ligába, ahol küzdelmes és színvonalas bajnoki fordulókra készülhetnek. A klubban rákérdeztünk, milyen csapattal és elvárásokkal vágnak neki a bajnokságnak.

Urbán Mónika, a Halász József elnöke elmondta, hogy két csapatot indítanak a felnőttbajnokságokban. A Halász József I. Szivácon kezd szombaton a Krule ellen, a Halász József II. pedig Adán fogadja a Petrovaradint.

– Az első csapatot Božić Boglárka vezetőedző irányítja, akinek a munkáját Rákos Zsuzsa erőnléti edző és Boris Manojlović kapusedző segíti. A második csapatunk Felbab Viktor vezetőedző és Balla Kolos segédedző vezetésével rajtol, mindkét liga tizenkét csapatos. A második csapatban adai és a környékbeli középiskolás lányok játszanak, akiknek az a céljuk, hogy felzárkózzanak az első csapathoz. Nagyon fontos számunkra ez a csapat, amelynél látjuk a folyamatos fejlődést, valamint próbálnak egyre jobban összeszokni, mivel nekik a távolság miatt sem egyszerű közös edzést tartani. Igyekszünk megoldani, hogy mindenki eljusson a tréningre, és az iskolába is odaérjen. Nagyon fontos, hogy minél több mérkőzésük legyen, ezért az idén az U16-os utánpótlásligába is beneveztük őket. Az első csapat már egy összeszokottabb, amelyet még erősíteni fog Jošić Ahác Diana és Tanja Stanišić. Az idei szezonban már szeretnénk dobogós helyezést elérni. Bízunk benne, hogy minden úgy alakul, hogy ez sikerüljön – nyilatkozta a klubelnök.

Az adai Potije-Pletex Kézilabdaklub felnőttférfi-csapatának harmadik nekifutásra sikerült feljutnia a Szuper B Ligába. Tóbiás József klubvezető elmondta, hogy egy-két játékos kivételével megmaradt a csapat, amelyet új játékosokkal és szakvezetővel erősítettek meg.

 

A Potisje-Pletex idei, Szuper B ligás játékoskerete

A Potisje-Pletex idei, Szuper B ligás játékoskerete

– A csapatnak új edzője lett a temerini Duško Toroman személyében, aki mesteredző, testnevelő tanár, és nagy sikereket ért el az utánpótlásban. Szerződtetett három játékost is, akik reményeink szerint megfelelőképpen erősítik majd a csapatot. Az új szerzemények közül Sergej Miskin balszélső, Stanislav Momić balátlövő, Marko Živković pedig beálló. A Szuper B Ligában nem lesznek nagy különbségek, minden mérkőzés szinte rangadónak számít. Így lesz ez szombaton 19 órakor az adai sportcsarnokban a nyitófordulóban is, ahol a lehető legnehezebb ellenféllel kerülünk szembe, a Kikinda csapatával. Ők tavaly a rájátszás döntőjében minimális vereséget szenvedtek a Kolubarától a Szuperligába jutásért. Az első néhány mérkőzést illetően nagyon nehéz a sorsolásunk. Lazább mérkőzés nem várható, de el szeretnénk kerülni, hogy görcsösen harcoljunk a bennmaradásért, inkább erős középhelyezés megszerzése a célja a csapatnak. Optimistán vágunk neki a ligaküzdelmeknek, mert Duško Toroman edző vezetésével nagyon jól sikerült a héthetes felkészülés. A jelek azt mutatják, hogy nagyon jó csapatot sikerült összekovácsolni, amely a bajnokság folyamán várhatóan egyre jobban összeérik. Ha lehetőség nyílik arra, hogy a rájátszásba is bejussunk, akkor az már olyan siker lesz, amely a várakozásainkat is felülmúlja – mondta a klub vezetője.

Tóbiás kiemelte, a Szuper B Ligába való jutással magát a sportágat népszerűsítik, valamint a klub és Ada község hírnevének öregbítik, emellett a helyi fiataloknak lehetőséget biztosítanak Adán, hogy a kézilabdázós karrierjüket építsék, amihez ez a liga már lehetőséget jelent, hogy külföldre vagy más szerbiai klubhoz igazoljanak. Hozzátette, hogy a jelenlegi keretbe is bekerültek az U16-os csapatból játékosok, köztük Király Kristóf, Aleksa Karanjac, Lazar Dodić és Frank Balázs, akik a felnőttcsapattal edzenek, és egyikük-másikuk pályára is lép majd. Akárcsak azok a játékosok, akik kettős igazolással vidéken játszanak, mint Gordos Áron, aki az első ligás Törökbecsében szerepel, illetve a másodosztályú Zentában kézilabdázó Gere Krisztián és Aleksa Simić.

Nyitókép: A Halász József első csapata az elmúlt idényben