2024. szeptember 5., csütörtök
XVII. KOSÁRLABDA-VB, SPANYOLORSZÁG

Adott a játék képlete

Szerbia válogatottja a görögök elleni meglepő és fölényes győzelem után két szabadnapot kapott, hogy rendezze sorait a spanyolországi kosárlabda-vb negyeddöntőjére, amelyben szerdán 18 órakor Brazília lesz az ellenfél, amelytől a csoportban magabiztos vezetés után a hajrában csúfos vereséget szenvedett.

A képlet adott, hisz az első meccsen az Aleksandar Đorđević-csapatnak volt egy nagyon jó időszaka, amit azután vasárnap kiterjesztett a görögök elleni teljes mérkőzésre. Most már csak az a kérdés, hogy a csapat képes lesz-e a hasonló folytatásra, vagy egyetlen fellángolás után visszasüpped a csoportban mutatott középszerűség szintjére. Leendő ellenfelünk, a brazil válogatott gyönge kezdés után a második félidőben nagyon rávert az argentinokra, a másik esti találkozón pedig Törökország és Ausztrália nagy csatát vívtak. Az ausztrálok alighanem már lovon érezték magukat, hisz a hajrát 9 pontos előnnyel kezdték, végül azonban az ezüstöt védő törökök kicsikarták a minimális győzelmet, valamint az európai rangadó jogát a litvánokkal.

A vb ma a negyeddöntő másik ágának két meccsével folytatódik. A törökök és a litvánok mérkőzése kétesélyes, s a török siker nagyrészt attól függ, meg tudják-e fékezni a litvánok legjobbját, Jonas Valanciunast. A másik találkozón az USA kimondott esélyesnek számít Szlovéniával szemben, viszont a mexikóiak elleni meccs is bizonyította, hogy az USA csapata nem annyira erős, hogy jó játékkal ne lehessen megszorítani. Kérdés viszont, hogy legyőzni lehet-e. Esetleg a spanyolok lehetnének erre képesek, de hogy valóban jól ítéljük-e meg az erőviszonyokat, arra ma Szlovénia is rá szeretne cáfolni.

A negyeddöntő műsora, ma: Litvánia–Törökország (17.00), USA–Szlovénia (21.00), holnap: Brazília–Szerbia (18.00), Spanyolország–Franciaország (22.00). 

EREDMÉNYEK

Nyolcaddöntő: Törökország–Ausztrália 65:64, Brazília–Argentína 85:65.