2024. július 16., kedd
NBA

Készíthetik a gyűrűt Denverben

Az elitliga bajnoki címének küszöbére ért a Denver, amely a nagydöntős sorozatban másodszor is megverte a Miamit a floridai parketten, így 3:1-es vezetésre tett szert a szériában. Ilyen állásról eddig 35:1 a vezető csapatok mérlege a cím megszerzése tekintetében, csak a 2016-os, LeBron James féle Cleveland állt fel az 1:3-as gödörből a Golden State ellen, és nyerte meg a titulust.

A Nuggets ezúttal is jól kezdett, a Heat a második negyedben kezdte elveszíteni a kapcsolatot, Nikola Jokićék pedig a harmadik periódusban alakították ki a meccset eldöntő különbséget (a végén 86:73 a javukra). Jimmy Butleréknek egyetlen felzárkózási kísérletre volt erejük, amikor a Joker faultgondok miatt néhány percre a padra ült, de 86:81-nél közelebb nem tudtak kerülni, ezután pedig újra tíz pont fölé kúszott a vendégek előnye.

Az eddig a védekezése miatt kulcsfontosságú Gordon ezúttal pontszerzésben is villogott (Fotó: Beta/AP)

Az eddig a védekezése miatt kulcsfontosságú Gordon ezúttal pontszerzésben is villogott (Fotó: Beta/AP)

A Denver sikeréből ezúttal Aaron Gordon is oroszlánrészt vállalt, a teljes playoffban védekezésével kiemelkedő erőcsatár ezúttal 27 pontot is berámolt, Jokić 23-12-es dupla duplát jegyzett 4 assziszt, illetve 3-3 blokk és labdaszerzés mellett, a kiváló csere Bruce Brown 21-ig jutott, Jamal Murray pedig ezúttal halványabb volt pontszerzésben (15), de kiosztott 12 asszisztot. A Miaminál ismét csak Butler (25) és Bam Adebayo (20-11) nyújtott jobb teljesítményt.

NBA, nagydöntő: Miami–Denver 95:108 (a sorozatban 1:3).

Nyitókép: Az eddig a védekezése miatt kulcsfontosságú Gordon ezúttal pontszerzésben is villogott (Fotó: Beta/AP)