2024. július 31., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

El Shaarawy duplázott!

Váratlanul nagy Roma-fölény az Olimpicóban

Jól játszottunk az első félidőben, de balszerencsések voltunk. Harminc másodperc elteltével előnybe kerülhettünk volna, aztán mégis mi kaptunk egy elkerülhető gólt. A második félidőben a Roma bebizonyította, hogy éhesebb a sikerre, motiváltabb volt, ezért megérdemelte a győzelmet – foglalta össze a Roma–Chelsea összecsapást Antonio Conte, az angol csapat vezetőedzője, miután az olasz fővárosban sima, háromgólos vereséget szenvedett a gárdája.

Edin Džeko a duplázó El Shaarawyt ölelgeti (Fotó: Beta/AP)

Edin Džeko a duplázó El Shaarawyt ölelgeti (Fotó: Beta/AP)

Az olasz szakember ezt követően kitért a C csoport másik összecsapására is, amelyen meglepetésre 1:1-es döntetlen született Madridban az Atlético és az azeri Qarabağ között. Őszintén szólva egyáltalán nem érdekel a másik találkozó eredménye. Azt szeretném tudni, hogyan fejlődhetünk, hogy elkerüljük a második félidőben nyújtott teljesítményünket. Én vagyok a menedzser, minden helyzetben vállalnom kell a felelősséget – szögezte le Conte, hozzátéve, csapatának újra fel kell ismernie, hogy a sikerért meg kell küzdeni.

A sérülésből visszatérő Stephan El Shaarawy volt a római meccs hőse, hiszen az olasz csatárnak 37 másodpercre volt szüksége, hogy megadja a mérkőzés alaphangját: egy előreívelt, Džeko által lefejelt labdát nekifutásból, húsz méterről életerősen vágott jobb külsővel a hiába vetődő Thibaut Courtois kapujába. A félidő derekán aztán komoly bajba került az egyébként jól játszó Chelsea: El Shaarawy Nainggolan trükkös, a középpályától a tizenhatos közepe felé tartó tekerésébe piszkált bele finoman, s a labda elpattant a kitámadó Courtois mellett – a hibás nem a belga kapus, sokkal inkább az ívelést elengedő hátvéd, Rüdiger volt. A második játékrészre az angolok nem tudták összekapni magukat. Sorsukat Diego Perotti pecsételte meg, a bal szélen elfutó támadó középre cselezett, majd huszonötről lőtte ki a rövid alsó sarkot.

A nemrég 25. születésnapját ünneplő Shaarawy érzelmesen úgy fogalmazott, az ilyen mérkőzésekre egész életében emlékszik az ember: Különleges meccs volt, ez az első duplám a Bajnokok Ligájában, ráadásul a Chelsea-t nem győzik le mindennap három-nullára. Amikor megtörtént a sorsolás, sokan kételkedtek bennünk, de már Londonban is nagyszerűen játszottunk, pedig a Stamford Bridge-en ez nem egyszerű – lelkendezett El Shaarawy, majd rámutatott, a november közepén esedékes válogatottszünet előtt fontos bajnoki vár rájuk a Fiorentina ellen.

A Roma csapatkapitánya, Daniele De Rossi szerint megérdemelten vezetik a C jelű kvartettet. „Kevesen hittek bennünk, mi mégis megérdemelten vezetjük a csoportot” – fogalmazott a veterán, akinek klubja négy meccsen nyolc pontot szerzett, és karnyújtásnyira van a továbbjutástól, hiszen a csoportharmadik Atlético Madrid mindössze három egységgel rendelkezik. „Mindig, mindenki ellen agresszíven játszunk, még olyan együttesekkel szemben is, amelyek ellen a múltban félénken futballoztunk. Ez egy nagyon fontos változás” – mutatott rá még egy fontos körülményre a tapasztalt középpályás.