2024. július 30., kedd

Mourinho nem szívleli az amerikai túrát

Mourinho nem ezzel a kerettel szeretne dolgozni (Fotó: Beta/AP)

Mourinho nem ezzel a kerettel szeretne dolgozni (Fotó: Beta/AP)

Az Egyesült Államok területén zajló Nemzetközi Bajnokok Kupája elnevezésű futballbajnokság Európa legnevesebb klubjait gyűjtötte egy csoportba. A 18 csapatos nyári rendezvény ideális színtér a vezetőedzőknek arra, hogy a fiatalokkal és az új igazolásokkal kísérletezgessenek, a játékosok pedig ezen a túrán bizonyíthatnak. Ha vetünk egy pillantást a táblázatra, nyilvánvalóvá válik, hogy messzemenő következtetéseket azért nem vonhatunk le a felkészülési mérkőzésekből, hiszen az élcsoportot jelenleg a Tottenham–Dortmund–Liverpool hármas vezeti, a Real Madrid együttese pedig hátul kullog.

Az mindenesetre biztos, hogy még a trénerek közül sem tetszik mindenkinek az amerikai kirándulás: Mourinho korábban becsmérlően nyilatkozott a Manchester United másodvonalbeli gárdájáról, és hozzátette, hogy valószínűleg Alexis Sanchez sem szívesen futballozik ilyen „silány” minőségű társasággal. A Special One hű maradt önmagához, s bár ő maga feltehetően nem kedveli a marketing szempontjából sem elhanyagolható nemzetközi tornát, egyeseknek tökéletes bekapcsolódási pontként szolgálhat a megmérettetés. Julen Lopetegui botrányos távozása Spanyolország kispadjáról a 2018-as világbajnokság egyik legnagyobb meglepetése volt, most azonban az újjáépülő (széteső?!) Real Madridot kell kezelnie.

Az immáron Cristiano Ronaldo nélkül felálló fővárosi gárda háza táján újabb pletykák keltek szárnyra, a spanyol és az olasz sajtó a vb legjobbjának választott Modrić váltását lengette be. A hírek szerint az Inter nézte ki magának a középpályást, kérdés, hogy Lopetegui elnézné-e, ha egy újabb sztár hagyná el a királyi gárdát. Az erősödő olasz csapat B opcióként a chilei Arturo Vidalt választaná, aki a Bayern Münchenből állna tovább. A 2018/2019-es szezon mindenképp érdekesnek ígérkezik, hiszen nincs olyan klub, amely egyértelműen kiemelkedik az európai mezőnyből. Angliában tovább építkezik a City, Franciaországban a PSG sztárokkal teletömött kerete bármikor befuthat, kérdéses, hogy a Barcelona miképp birkózik meg a brazil szerzemények beépítésével, és nagyon úgy tűnik, hogy a Serie A sem hagyja magát.