2024. augusztus 2., péntek
LABDARÚGÓ-EB – B CSOPORT

Az oroszoknak áll a zászló, de…

A B csoportban ma Oroszország és Szlovákia mérkőzésével kezdődik meg a 2. forduló. Az 1. forduló után az oroszok voltak a boldogabbak, mert az utolsó pillanatban kihúzott döntetlenjüket az angolok ellen győzelemként élték meg, Szlovákia pedig nyilván nem kalkulálta be a Wales elleni vereséget, úgyhogy nekik már sorsdöntő ez a meccs, viszont az oroszoknak sem ér sokat az angolokkal szemben szerzett pont, ha ma nem győzik le a szlovákokat.

Az eddigi egymás közötti mérkőzésekből nem sok minden lehet leszűrni, hiszen 3 orosz győzelem mellett 4 döntetlen és 2 szlovák győzelem született (10:7 a gólarány), s az idei felkészülési mérkőzések is csalókának bizonyulhatnak, hiszen Szlovákia kiváló eredményekkel melegített be az Eb-re, március óta veretlen, s a legnagyobb skalpjuk a világbajnoké volt, hiszen 3:1-re győzték le a németeket, méghozzá idegenben.

Az oroszok ezzel szemben legutóbb március 26-án nyertek Litvánia ellen, ezután pedig 4:2-re kikaptak Franciaországtól, 2:1-re Csehországtól, s közvetlenül az Eb előtt egy 1:1-es döntetlent játszottak Szerbiával.

Sérült vagy eltiltott játékos egyik oldalról sincs. Az oroszok a támadásukban bíznak, valamint Artem Dzjubában, aki 8 gólt rúgott a selejtezőkben. A szlovákok állításuk szerint jól ismerik a Zenit játékosát, s meg is van az ellenszerük rá. Meg is kell, hogy legyen, mert a szlovákoknak ezen a mérkőzésen nyerniük kell, különben máris búcsúzhatnak a kontinensviadaltól.

Oroszország–Szlovákia (B csoport)

Helyszín: Lille, Pierre Mauroy Stadion (49 822 férőhely).

Időpont: 15 óra (M4, RTS1, HRT2).

Játékvezető: Damir Skomina (Szlovénia).

A várható kezdőcsapatok, Oroszország: Akinfejev, Berezuckij, Ignasevics, Scsennyikov, Szmolnyikov, Szmolov, Neustädter, Satov, Sirokov, Kokorin, Dzjuba.

Szlovákia: Kozáčik, Švento, Ďurica, Škrtel, Pekarík, Hrošovský, Kucka, Weiss, Hamšík, Mak, Nemec.