2024. augusztus 1., csütörtök
EURÓPAI KUPAPOROND

PSG–Barcelona, Bayern München–Arsenal

Hétfőn délben Nyonban, az UEFA központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga kieséses szakaszának párosításait. A Bajnokok Ligájában 16 csapat várt ellenfélre a nyolcaddöntőben. Csoportelsőként érkezett az Arsenal, a Napoli, a Barcelona, az Atlético Madrid, a Monaco, a Dortmund, a Leicester és a Juventus, csoportmásodikként pedig a PSG, a Benfica, a Manchester City, a Bayern München, a Leverkusen, a Real Madrid, a Porto és a Sevilla.

A szabályok értelmében a verseny ezen szakaszában még nem kerülhetnek össze azonos csoportból továbbjutó, illetve azonos országból érkező gárdák. A 16 közé Spanyolországból 4, Angliából és Németországból 3, Olaszországból, Franciaországból és Portugáliából pedig 2 klub jutott.

A párharcok első mérkőzéseire 2017. február 14–15-én és 21–22-én, a visszavágókra március 7–8-án és 14–15-én kerül sor. A negyeddöntő sorsolását március 17-én, pénteken bonyolítják majd.

Az odavágókat a csoportmásodik otthonában fogják megrendezni, a második találkozón pedig a csoportelső csapatok lesznek pályaválasztók.

Bár az előzetes lehetőségek alapján több döntőnek is felérő küzdelemre számíthattunk, a végső győzelemre esélyes csapatok közül csak a PSG és a Barcelona futott össze a torna ilyen korai szakaszában. A két csapat ezt megelőzően a 2014–15-ös kiírás negyeddöntőjében találkozott, akkor a Barca magabiztos kettős győzelemmel, 5:1-es összesítéssel jutott az elődöntőbe.

Szintén pikánsnak ígérkezik a Bayern–Arsenal-küzdelem, hiszen az utóbbi négy szezonból háromszor találkozott egymással a két csapat, és legtöbbször az angolok húzták a rövidebbet.

A legattraktívabb párharcnak a Real Madrid és a Napoli küzdelme ígérkezik, a két csapat a spanyol, illetve az olasz bajnokság leglátványosabb futballját játssza az utóbbi időben.

A párosítások: Manchester City–Monaco, Real Madrid–Napoli, Benfica–Borussia Dortmund, Bayern München–Arsenal, Porto–Juventus, Bayer Leverkusen–Atlético Madrid, PSG–Barcelona, Sevilla–Leicester City.

A Bajnokok Ligája mellett az Európa-liga sorsolását is lebonyolították. A 24, csoportból továbbjutó csapat mellé 8 BL-csoportmásodik érkezett, így alakult ki a legjobb 32 mezőnye.

A párharcok: Athletic Bilbao–APOEL, Legia–Ajax, Anderlecht–Zenit, Astra–Genk, Manchester United–St. Etienne, Villarreal–Roma, Ludogorec–Köbenhavn, Celta Vigo–Sahtar Donyeck, Olimpiakosz–Osmanlispor, Gent–Tottenham, Rosztov–Sparta Praha, Krasznodar–Fenerbahce, Borussia Mönchengladbach–Fiorentina, Alkmaar–Lyon, Hapoel Beer Sheva–Besiktas, PAOK–Schalke.