2024. augusztus 7., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA BAJNOKOK LIGÁJA

Tarolt a Chelsea, küszködött a Barca, megúszta a Milan

Érdekes mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi a BL 2. fordulójának keddi játéknapján. Jól ment a vendégcsapatoknak, elvégre a két hazai győzelem mellett két döntetlen és négy idegenbeli siker született.

Az E csoportban sokan féltették a Szalai Ádámot a második félidőre bevető Schalkét a bázeli mérkőzéstől, főleg azok után, hogy a svájci együttes két hete legyőzte a Chelsea-t idegenben. A Schalke Julian Drexler pazar kapásgóljával azonban elhozta a három pontot, és a kvartett élére ugrott.

A négyes másik meccsén a Chelsea jócskán elverte a Steauát Bukarestben, és José Mourinho a találkozó után kijelentette, hogy habár még csak 3 pontjuk van, tovább fognak jutni: „Feledtetnünk kellett a Basel elleni hazai vereséget, és most két meccs után három ponttal állunk. Miután a Basel vesztett, így azonos a pontszámunk a svájciakkal. A Schalke került előnybe, ám kétszer találkozunk vele. Tovább fogunk jutni!”

Az F csoportban nem történt semmilyen meglepetés, az Arsenal kiváló első negyedórai játékával könnyedén nyert a Napoli ellen, Mesut Özil ismét parádézott, előbb megszerezte a vezetést, majd gólt rúgatott Olivier Giroud-val. Arséne Wenger nem is fukarkodott a dicsérettel a török származású német válogatott középpályást illetően: „Minden olyat képvisel, amit elvársz egy játékostól: csapatember, technikás, remek előkészítő, és jól lő. Szóval csak ülni kell, és élvezni a játékát. Bevallom, már Madridban is imádtam őt nézni, hatalmas szerencsénk van, hogy megszereztük.” A kvartett másik meccsén a duplázó Robert Lewandowski vezérletével nyert a Borussia, az elejétől kezdve alárendelt helyzetben játszott a Marseille.

A G csoport szentpétervári meccse unalmasra sikeredett, Portóban viszont parázs volt a hangulat, és a hétvégén a Realt verő Atlético Madrid Arda Turan lesgyanús hajrágóljával elvitte a három pontot, és a bajnoksághoz hasonlóan a BL-ben is százszázalékos.

Ami az előző idényben sikerült, most nem jött össze a H csoportban érdekelt Celticnek a Barcelona ellen. Akkor a glasgow-i zöld-fehérek 2:1-re legyőzték a katalánokat, ezúttal viszont túl szigorú bírói döntés következtében emberhátrányba kerültek, ezt használta ki a Barcelona, és Cesc Fàbregas góljával a csoport élére ugrott. Még szerencsésebb volt a Milan, amely a 90. percben került hátrányba, de a ráadás perceiben a svéd Eriksson játékvezető megette Mario Balotelli színészmutatványát, büntetőt ítélt, az extravagáns olasz támadó pedig egyenlített.