2024. augusztus 4., vasárnap
LABDARÚGÁS

Guiness-rekordot dönthet meg a Real Madrid

A Bajnokok Ligája győztes Real Madrid barátságos mérkőzésen 4:2-re veszített a Milantól, azonban ez a vereség nem számít bele a madridiak remek győzelmi sorozatába, mivel nem hivatalos találkozón kaptak ki. Ezt az információt a Guiness-rekordot tartó Coritiba is megerősítette, ugyanis a brazil klub közölte, továbbra is veszélyben van a 24 mérkőzésből álló győzelmi szériájuk, amelyet 2011. február 3. és május 5. között valósítottak meg.

Emlékeztetnénk mindenkit, hogy a Milan–Real Madrid mérkőzés nem kerül be a hivatalos statisztikába. A Coritiba, hogy megbizonyosodjon a rekordról, felkereste a Guiness-rekordok könyvét összeállítókat, s az ő szabályaik szerint csak a hivatalos mérkőzések számítanak a statisztikába. Ezért a Coritiba, amely a rekordot tartja, érdeklődéssel követi majd a Real Madrid soron következő mérkőzéseit” – olvasható a brazil klub Twitter profilján.

Carlo Ancelotti csapata hivatalos mérkőzésen utoljára szeptember 13-án veszített az Atlético Madrid ellen, s azóta 22 mérkőzésen ugyanennyi győzelmet gyűjtött be.

A Real Madrid vasárnap 17 órakor a spanyol bajnokság 17. fordulójában a Mestallában a Valencia vendége lesz, s amennyiben nyer, úgy a csúcsbeállítást a városi rivális ellen történhet meg a Király Kupában, ahol az Atlético Madrid lesz az ellenfél.