2024. augusztus 4., vasárnap

A Vojput Šeki enterijeri a győztes

A szabadkai Vojput Šeki enterijeri csapatának győzelmével ért véget Szabadkán a 42. újévi kispályás labdarúgótorna. A vasárnap délutáni focimaraton a szabadkai sportújságírók és az RTS újságíróinak mérkőzésével vette kezdetét, amelyen a hazaiak visszavágtak a tavalyi vereségért, és 6:5 arányú győzelmet arattak belgrádi kollégáik felett.
A torna meglepetéscsapata, a Kraljevina Srbija és a címvédő Gebi (tavaly ugyanez a csapat Kuća Zdravlja név alatt indult) bronzmérkőzése csak a büntetők után dőlt el. A vezetést Kopanja góljával az újzsednikiek szerezték meg a 8. percben, de öt perccel később Blažić egyenlített. Három perccel az első félidő lefújása előtt Kopanja vezetéshez juttathatta volna csapatát, de a büntetőt fölé lőtte. A 22. percben fordult a kocka: Blažić góljával a Gebi megszerezte a vezetést, de az előnyt nem tudták megduplázni, mivel Maravić büntetőjét védte Đurović. Jött a büntetés, és Šušnjar egyenlített, majd Maravić a kihagyott büntető után játékból betalált, s ezzel újra a Gebi csapatánál volt az előny. Az újzsednikiek mindent egy lapra feltéve támadtak, és Nedić az utolsó percben beállította a 3:3-as végeredményt. A büntetők során a hetedik sorozatig mindkét csapat egyaránt kétszer hibázott, ekkor azonban Stojanović a felső kapufát találta el, Panić viszont eredményes volt, és a Kraljevina Srbija csapata megszerezte a harmadik helyet.
A döntő előtt a Bácska 1901 és a Spartacus 13 éven aluli csapatai mérték össze erejüket, a találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget.
A döntőben, gólokban gazdag mérkőzésen, a közönség támogatását élvező Vojput Šeki enterijeri csapata 6:4-es győzelmet aratott a belgrádi Kuća Zdravlja Trgopromet felett. Már a 30. másodpercben Žarković révén a szabadkaiak előtt adódott lehetőség, a vezetést pedig a 7. percben Romić jól irányzott lövésével szerezték meg a hazaiak. A torna legjobb játékosának választott Željko Grujičić révén a vendégek negyedórányi játék után fordítottak, amit a fizikailag sokkal felkészültebb hazaiak nem hagytak annyiban, és Žarković büntetőjével, valamint Popović ellentámadásból szerzett góljával újra átvették a vezetést. A folytatásban újra Žarković volt eredményes, majd a 31. percben Romić már háromgólosra növelte csapata előnyét. A vendégek nyolc perccel a vége előtt Maksimović révén szépítettek. A hátralévő időben nagy nyomás alá helyezték a Šeki kapuját, kapusukat is levitték, gólt azonban a 36. percben Rajkovača révén a hazaiak szereztek, és ezzel eldöntötték a tornát. Simonović büntetőből szépített ugyan, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég.
A torna legjobb játékosa Željko Grujičić lett a Kuća Zdravlja csapatából, a legjobb kapus Saša Zarić, a Vojput Šeki enterijeri kapusa, a gólkirály pedig a 15 gólos Dejan Suknović a Gebi csapatából.
A tornagyőztes csapat 300 000, a második helyezett 100 000, a harmadik pedig 50 000 dinárral lett gazdagabb, emellett a torna legjobbjai a főtámogató Saller sportfelszerelését vehették át.
A harmadik helyért: Kraljevina Srbije–Gebi 3:3 – büntetőkkel 8:7
Sétaerdei sportcsarnok, 1300 néző, vezette: Paštar, Ćirić (Szabadka). Góllövők: Kopanja a 8., Šušnjar a 33., Nedić a 40., illetve Blažić a 13., a 22., P. Maravić a 37. percben.
Kraljevina Srbija: Čvoro, Kopanja, Panić, Damjanović, Šušnjar, N. Nedić, B. Nedić, Svitić, Grubor, Bedov, Samardžić, Đurović.
Gebi: Banjanin, Ivković, P. Maravić, Rotflug, Suknović, Z. Maravić, Popov, Blažić, Stojanović, Cvetković.
Döntő: Vojput Šeki Enterijeri–Kuća Zdravlja Trgopromet 6:4
Vezette: Stantić, Miljković (Szabadka). Góllövők: Žarković a 19., a 24., Romić a 7., a 31., Popović a 20., Rajkovača a 36., illetve Ž. Grujičić a 9., a 15., Maksimović a 32., Simonović a 37. percben.
Vojput Šeki enterijeri: Vukoslavović, Žarković, Popović, Maravić, Romić, Rajkovača, Ćetković, M. Guberinić, Nedić, V. Guberinić, Zarić, Jovetić.
Kuća Zdravlja Trgopromet: Grgić, Mi. Terzić, Ma. Terzić, Milenković, Maksimović, Ž. Grujičić, S. Grujičić, Simonović, Kecman, Stefanović.