2024. augusztus 4., vasárnap

Zentán a legjobbak

Vasárnap 14.30-kor vajdasági szuperrangadóra kerül sor Zentán, ahol a II. ligának, azaz a Szerbiai Liga vajdasági csoportjának az éllovasa, a Zenta a második helyezett dunacsébi ČSK-t fogadja. A mérkőzés régen látott csatát ígér, hiszen a két csapatnak egyforma pontja és ugyanolyan gólaránya van, azzal, hogy a Tisza-partiak egy találattal többet számolnak.

Mint ismeretes, a Zenta győzelemmel kezdte meg a tavaszi idényt, s temerini teljesítménye nem kis dolog, hiszen az ottani furcsa, kisebb méretű pályán már vagy nyolcszor próbálkoztak az északiak, de babér eddig még nem termett.

Özvegy József titkár és kapusedző szerint a zentaiak a tél folyamán arra törekedtek, hogy megtartsák a csapatukat, így csak két játékos ment el, Đuričin a Zemunba, Kulić pedig a Tekstilacba. Helyettük Jakovljević és Matijašević a szabadkai Spartacusból jött, Prodanov pedig a bácsföldvári Vojvodinából, s a kúlai Hajdukból az 1996-os születésű Pronekot is leigazolták, aki jelenleg La Coruñában van próbajátékon. A kadétoktól Pócs Dánielt, Heinrich Gergőt és Jurić Stevót vezényelték az első csapathoz, s ez meg is hozta az eredményét, hiszen Temerinben Pócs volt az egyetlen gólszerző. A felkészülést egyébként teljes egészében Zentán végezték, de nem voltak megfelelő erősségű edzőpartnerek, hanem az alacsonyabb rangfokozatokból játszottak a nagykikindaiakkal, az apatiniakkal, a szabadkaiakkal, a topolyaiakkal, a török- és óbecseiekkel, valamint a csókaiakkal.

Véleményem szerint a következő négy-öt fordulóban eldől a bajnoki cím sorsa. Nekünk nagyon nehéz a párosításunk, hiszen a ČSK után Stari Banovcira, a Dunavhoz utazunk, hozzánk jön a Mitrovica, majd Padinán lesz az újabb rangadónk a Dolina ellen. A dunacsébieknek ehhez képest sokkal könnyebb ellenfeleik lesznek, s ha ezeken a meccseken jó eredményt harcolunk ki, és tartani tudjuk a lépést a fő riválisunkkal, úgy meglehet a bajnoki cím – nyilatkozta Özvegy, aki a ČSK elleni mérkőzésre is kitért: – A ČSK egy nagyon fiatal csapat. Fő erényük, hogy fizikailag felkészültek, fegyelmezettek, jól védekeznek, s ezekből építik a kontrákat. A mérkőzés tehát a pálya közepén dől el, jól kell passzolgatnunk, és nem szabad eladnunk a labdát, mert abból életveszélyesen fejlődnek fel. A védelmünk viszont nekünk is jó, véleményem szerint a középpályánk még jobb is, így erősebbnek érzem a Zentát. Nehéz, de jó meccset várok, amelyben a jobban akaró csapat fog nyerni.

A belépő a megszokott 100 dinár, s a klubban azt várják, hogy a mérkőzésre szép számmal látogatnak majd ki a zentaiak és a környékbeliek.