2024. július 17., szerda

Vučurević: Nem távozok a FK Banatból!

Mikor kapják meg a nagybecskerekiek Zoran Tošić átigazolása után járó összeget a Partizantól?

Nehéz helyzetben várja a tavaszi idényt a nagybecskereki FK Banat labdarúgócsapata. A gyenge szereplés mellett ugyanis anyagi gondjai vannak a klubnak. Ennek hátterében pedig az áll, hogy évek óta tartó pereskedés után sem sikerült a belgrádi Partizantól megfizettetniük a Zoran Tošić eladása után nekik járó összeget. A bírósági huzavonának ráadásul az lett a következménye, hogy immár lassan két és fél éve ideiglenes intézkedést vezettek be a klubban. A Béga menti városban már a csapat megszűnését és fő támogatójuknak Mirko Vučurevićnak a visszavonulását a híresztelik.

Ezt tegnapi sajtótájékoztatón az üzletember cáfolta, a közvélemény elé tárva a Tošić-ügy bírósági hátterét, amely valójában a nagybecskereki klub és a Friends and Football International – USA, Delaver nevű kompánia, illetve annak tulajdonosa, Zoran Pavlović labdarúgóügynök között zajlik. A per elhúzódása miatt a FK Banat évek óta nem bír megfizettetni 500 ezer eurót a Partizantól, ami az említett játékosnak a belgrádi klubtól a Manchester Unitedbe való átigazolása után jár(na) nekik.

– A nagybecskereki gazdasági bíróság előtt több per is folyik klubunk és az amerikai offshore cég között, amely azt állítja, hogy a FK Banat 750 ezer euróval tartozik neki Zoran Tošić átigazolása után. Valójában egy nem létező cégről van szó, így a vele kötött szerződés semmis. Ennek ellenére a nagybecskereki bíróság ideiglenes intézkedést vezetett be a klubunkba, és így a Partizan nem fizetheti ki nekünk az átigazolás után járó 548 913 eurót. Utánanéztünk és megtudtuk, hogy a megadott címen nem létezik az említett cég, és két év után sem bizonyította létezését – mondja Mirko Vučurević, aki 13 éve a fő támogatója a FK Banatnak.

A nagybecskereki gazdasági bíróságnak január 17-éig újabb tárgyalást kell(ene) tartani, amelyen remélhetőleg végső ítélet születik a nem mindennapi ügyben. Mirko Vučurević kihangsúlyozta, hogy nem áll szándékában befolyásolni a bíróságot, csak tárgyilagos ítélkezést vár.

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy mi lesz, ha a pénz átutalását a bíróság jóváhagyja, a Partizan viszont nem fizet, Mirko Vučurević annyit mondott, hogy akkor majd meggátolják a belgrádi klub nemzetközi szereplését.

A klub képviselői tegnap Ivan Bošnjaknál, Nagybecskerek polgármesternél jártak.