2024. július 16., kedd
KÖZSÉGI KUPA

Zentai címvédés látványos gólokkal

A Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi labdarúgó-szövetség kupáját, akárcsak tavaly, egy gólzáporos mérkőzés után idén is a Zenta csapata nyerte meg. A körzeti ligában éllovas zentaiak számára jól kezdődött a döntő, a 4. percben Vuković viharzott el a bal szélen, pontos beadását Faragó lőtte öt méterről a kapuba. Nyolc perc múlva a községi ligában listavezető moholiak közel jártak az egyenlítéshez, Čurčić fejesénél azonban a felső léc a hazaiakkal volt. A félidő derekán eldőlni látszott a kupa sorsa, Vuković ugyanis 25 méterről a jobb felső sarokba bombázott egy eléje pattanó labdát. A szünetben Kiss Norbert, a moholiak edzője alaposan feltüzelhette csapatát, a fehér mezesek ugyanis az 58. percben szépíteni tudtak Kuburić szemfüles góljával. Ezt követően nagy csata alakult ki, mindkét oldalon akadtak helyzetek szép számmal, újabb gólokat azonban már csak a zentaiak tudtak szerezni: a 78. percben a sárga-kékek csapatkapitánya, Mandić egy látványos, ollózó mozdulattal a jobb felső sarokba lőtt, majd két perccel a vége előtt a védők közül kilépő fiatal Túri állította be a 4:1-es végeredményt.

A kupagyőztes zentai együttes

A kupagyőztes zentai együttes

Zenta: Zenta–Bácska 4:1 (2:0)

Zentai stadion, 50 néző, vezette: Jurić (Zenta). Gólszerzők: Faragó a 4., Vuković a 22., Mandić a 78., Túri a 88., illetve Kuburić az 58. percben.

Zenta: Tomašev, Fülöp, Barjaktarović, Zavisić, Mandić, Matić, Živković S. (Živković G.), Zmukić (Djukić), Mihalek, Faragó (Túri), Vuković (Mészáros).

Bácska: Čučić (Janković), Mijević (Krizsán), Világos, Simendić M., Simendić V., Mitrović (Kuburić), Čurčić (Stepančev), Kurtešanin, Préda (Vlanikolin), Parabucki, Bikicki.

A községi kupa korábbi eredményei, negyeddöntő: Šampion–AFK 3:3, büntetőkkel 6:5, Horgos–Zenta 1:4, Bácska–Potisje 4:0, a Tornyos szabad volt. Elődöntő: Zenta–Šampion 8:2, Bácska–Tornyos 6:0.

Nyitókép: A kupagyőztes zentai együttes