2024. október 10., csütörtök

Ez már komoly német sérüléshullám!

A Nemzetek Ligájára készülődve sérülés miatt újabb játékosok dőltek ki a német válogatottból. A német szövetség közleménye szerint David Raum, a Leipzig védője bokasérülés miatt hagyta el az edzőtábort, és csapattársa, Benjamin Henrichs is kidőlt, ő a hátát fájlalja. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány előbb Robin Gosenst, a Fiorentina futballistáját hívta be a keretbe, de Henrichset már nem pótolja. A szakembernek korábban sérülés miatt már le kellett mondania Kai Havertz, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug, Robin Koch, valamint Marc-André ter Stegen szerepeltetéséről is.

A német válogatott pénteken Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára, három nappal később pedig Münchenben a hollandokat fogadja.

A HOLLANDOKNÁL IS LESZ HIÁNYZÓ
Teun Koopmeiners sérülés miatt nem lesz ott a magyarok és a németek elleni Nemzetek Ligája-találkozókon a holland válogatottban. Ronald Koeman szövetségi kapitány a PSV játékosát, Guus Tilt hívta be Koopmeiners helyére.

MBAPPÉT (JOGGAL?) KRITIZÁLJÁK
Kritizálják Kylian Mbappét, a francia válogatott csapatkapitányát, aki kihagyja az együttes soron következő két Nemzetek Ligája-mérkőzését Izrael és Belgium ellen, miközben a Real Madridnál bevethető volt. A csatár az elmúlt hónapban izomsérülést szedett össze, de visszatért, és csereként állt be a Real csapatába a Lille vendégeként elszenvedett 1:0-s vereséggel záruló BL-mérkőzésen.

Didier Deschamps francia szövetségi kapitány egy hete hozta nyilvánosságra a két NL-meccsre készülő keret névsorát, és ebben a 25 éves támadó nem szerepelt. A kapitány azzal indokolta Mbappé mellőzését, hogy túl kevés összecsapást játszott, és hiányos a felkészültsége. A csatár aztán szombaton kezdőként lépett pályára a Real Madridban, amely 2:0-ra legyőzte a Villarrealt. „A klubcsapatok és a válogatottak érdekei természetszerűen eltérőek. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a játékos munkáltatója a klub, nem pedig a nemzeti szövetség” – nyilatkozta Deschamps, akinek új csapatkapitányt is ki kell jelölnie. Mbappé helyettese, Antoine Griezmann ugyanis a múlt héten jelentette be, hogy nem szerepel többet a francia válogatottban.

„Csapatkapitányként Mbappénak példaképnek kellene lennie a szurkolók számára, de ő nem az. Kiderült, hogy a távozó Griezmann a valódi kapitányunk” – mondta Fabien Bonnet, a francia válogatott vezérszurkolói csoportjának szóvivője a L’Équipe-nek.

 

Nyitókép: Magad, uram, ha szolgád nincsen? Julian Nagelsmann azért talán még nem jutott oda, hogy neki kell vinnie a kapukat. Remélhetőleg… (Fotó: AP)