2024. július 31., szerda

Kikapott a Crvena zvezda az Arsenaltól

A Crvena zvezda labdarúgói 52 ezer szurkoló előtt remek teljesítményt nyújtottak a belgrádi Rajko Mitić stadionban az Arsenal ellen, mégis 1:0 arányú vereséget szenvedtek a neves angol együttestől az Európa-ligában.

Az első félidőben három komolyabb gólhelyzet alakult ki. Előbb Theo Walcottnak volt lehetősége a hálóba találni, ám lövését védte Milan Borjan, a házigazdák szerb származású kanadai kapusa. A másik oldalon Richmond Boakye került helyzetbe, a ghánai támadó egy szöglet után a kapufára fejelte a labdát. Nem sokkal később újabb gólszerzési lehetőség adódott a hazaiak előtt, Nemanja Radonjić szemtől szembe került Petr Čechhel, az Arsenal hálóőre azonban bravúrosan védett.

A térfélcsere után a mindössze 17 éves Reiss Nelsonnak volt lehetősége, Borjan azonban védett, majd Dragoljub Srnić maga vezette a kapura a labdát, de nem tudott túljárni Čech eszén. A 80. percben a francia játékvezető kiállította Milan Rodićot, a belgrádiak balhátvédjét, mert begyűjtötte második sárga lapját. Nem sokkal később újabb pofon következett a szerb csapatnak, hiszen Olivier Giroud 6-7 méterről szépségdíjas gólt lőtt úgy, hogy háttal állt a kapunak. Mint utóbb kiderült, a francia támadó ezzel be is állította a végeredményt.

Eredmények, Európa-liga, H-csoport: Crvena zvezda-Arsenal 0:1 (Giroud 85. perc) és BATE Borisov-Köln 1:0 (Rios 55. perc).

A táblázat (a 3. forduló után): 1. Arsenal 9, 2. Crvena zvezda 4, 3. BATE Borisov 4, 4. Köln 0 pont.